Re: Sintevi mi uzivo rade uzasno
a ja sam svaki put kada si ti radio (dvuckovic) FOH bio zadovoljan kako mi sintevi zvuče..... stereo-naravno.....
naravno da foh inžinjer ima veliku odgovornost da precizno postavi instrumente i po planovima i frekventno i dinamički ali, ako to sve izvede i ako su naravno aranžmani muzike koja se svira, pametni, ne vidim problem da stereo instrumenti ostanu stereo........
stoji naravno da je veoma važna ekvilizacija..... u bendu u kom sviram (V.Georgiev), sint strukture su jasno iznad basa, ako se ne varam standardni hi pass filter je na 160 pa u odnosu na prostor - korigovan.....(vazno je da isti hi pass izvodjac cuje i iz monitora) ..... boje koje treba da ujedu jesu pazljivo *njokave* .... a dejo je uvek izlazio na kraj da veliki broj instrumenata ukroti i da napravi super zvuk..... poslednjih meseci buzge takođe bez problema svaki put napravi dobar zvuk.... tako da .....eto iz mog iskustva, dobar inžinjer, dobri aranžmani i dobar bend.... i ne postoje ograničenja tipa - zaboravite mono.... naprotiv.....
naravno ultra-širok stereo klavir iz romplera, sa U ekvilajzerom - neće izaći a može da smeta....
mislim da su aranzmani zaista ključni .... za bilo koji stil muzike.....i kako ih svirači izvode...
ljudi koji sviraju jedni preko drugih, koji se u istim frekventnim spektrima muče da nadjačaju jedan drugog, nespretne kombinacije kik/bas paterna sa levom rukom klavijatura kao i odsustvo preciznog tajma, česta su pojava u domaćem gigovanju i ne pomažu ni najskuplji sintovi, ekvilajzeri, naravno ni inžinjeri......
|