Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-05-2012, 03:31 AM   #1
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Pucketanje kod M-audio fast track pro

Hmmm...evo druzim se sa karticom vec 2 i po meseca (jos je debelo u garanciji). Prikljucena je na Lap top (koji je stalno "u struji"), odatle pojacalo i pasivni zvucnici.

Krcanje/Pucketanje se javlja samo prvih 10-30 minuta od paljenja komp-a (ponekad sve radi dobro od starta!), dok posle sve radi dobro i do ponovnog gasenja pa paljenja kompa nema krckanja/pucketanja.

Jos jedna zanimljiva stvar. Na produznom kablu (APC Surge arrest koji "pegla" male oscilacije napona) imam 5 ulaza za uticnice, kada recimo izvadim jedan (lampu) da bih prikljucio eksterni H.disk recimo dolazi do potpunog gubitka zvuka sve dok ne ugasim, pa upalim karticu (pa opet pucketanje sledecih 10/20/30-tak minuta). Pucketanje je isto i u Winamp-u i u Abletonu nezavisno od audio formata...zvucnike i pojacalo sam iskljucio iz problema posto se isti problem javlja i kada slusalice prikljucim na karticu.

Zgrada je stara (Stari grad, a stara i gradnja ), a bogami i iz iskustva sa sijalicama znam da napon nije bas uravnotezen.

Da li to moze biti potencijalni problem? Napominjem da kada pucketanje nestane imam udoban rad sve do gasenja racunara tj. i po 6-7 sati. (vec sam poceo da umisljam kako USB karti treba vremena da se "zagreje" ) ...ili da jednostavno odmah odnesem u servis i da vidim na cemu sam.

P.S. - Nisam mogao ipak da odolim, a da ne napisem ovde problem i da cujem misljenja.

Pozz .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules