Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-04-2012, 10:58 AM   #1
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Hdd 1 tb ???

Pozdrav.

Skupio sam nekih 100 jura za novi (rabljeni) HDD, a pošto su cijene novih po meni pretjerane, brijem da bi išao na rabljeni.

Uglavnom, imam dva HDD-a (+jedan od 150 GB kao eksterni), od kojih je jedan (najstariji) ST325041 0AS trenutni na kojem je OS ... i taj polako nekako rikava, pa sam brijao da drugi disk (koji je koju godinu mlađi i služio je samo za pohranu podataka i samplova koje koristim za produkciju) ST50032 0AS (7200 rpm, 32 Mb cash) stavim kao sistemski, naravno kao par particija. Htio bih si upgrejdat sistem sa jednim diskom od 1 - 1,5 TB za samplove i banke koje bi koristio za DAW.

Nažalost, gornja navedena cijena jest krajna (+/- 10 €), pa nemrem razmišljati o SSD-ima (makar mi ni popratna komfiguraija to ne prati ... mislim da treba imati noviju generaciju kompova za SSD .. moja je AMD 64 X2 5000+, Gigabyte M57SLI-S4 ...).

Pročitao sam tu po forumu da se preporuča WD Blue, WD Black ... a kaj je sa Green varijantama, koje vidim da su dosta jeftinije?! Kaj oni ne valjaju? Gledam malo Njuškalo, pa sam naišao na ovo ili možda ovo. Mišljenja?

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules