|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav.
Skupio sam nekih 100 jura za novi (rabljeni) HDD, a pošto su cijene novih po meni pretjerane, brijem da bi išao na rabljeni. Uglavnom, imam dva HDD-a (+jedan od 150 GB kao eksterni), od kojih je jedan (najstariji) ST325041 0AS trenutni na kojem je OS ... i taj polako nekako rikava, pa sam brijao da drugi disk (koji je koju godinu mlađi i služio je samo za pohranu podataka i samplova koje koristim za produkciju) ST50032 0AS (7200 rpm, 32 Mb cash) stavim kao sistemski, naravno kao par particija. Htio bih si upgrejdat sistem sa jednim diskom od 1 - 1,5 TB za samplove i banke koje bi koristio za DAW. Nažalost, gornja navedena cijena jest krajna (+/- 10 €), pa nemrem razmišljati o SSD-ima (makar mi ni popratna komfiguraija to ne prati ... mislim da treba imati noviju generaciju kompova za SSD .. moja je AMD 64 X2 5000+, Gigabyte M57SLI-S4 ...). Pročitao sam tu po forumu da se preporuča WD Blue, WD Black ... a kaj je sa Green varijantama, koje vidim da su dosta jeftinije?! Kaj oni ne valjaju? Gledam malo Njuškalo, pa sam naišao na ovo ili možda ovo. Mišljenja? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|