Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-03-2012, 09:57 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Menad?ment

Moj stav, javni i oficijalni, a nije nemoguće da grešim, je da se ne potpisujem kao producent nekog izdanja, upravo iz tih razloga, osim ako su ispunjeni neki uslovi :

1. Da ja VERUJEM u taj projekat
2. da BEND veruje u taj projekat
3. da bend veruje MENI
4. na osnovu stava 3, da MOJA zadnja i da se ne prihvataju ama baš nikakvi kompromisi u procesu rada, počevši od izbora instrumenata i žica, preko brisanja delova texta, do izbacivanja pesama sa albuma.
5to, a u stvari prvo, da mi se muzika i pesme dopadaju na ličnom nivou (da spadaju u nešto što mogu kod kuće slušati i uživati u tome nezavisno da li sam ja to producirao). Ovaj uslov povremeno pogazim ako su ljudi ispoštovali prvih 4.

Za sve ostalo što radim, potpisujem se kao snimatelj i mix inženjer, gde sam u potpunosti u funckiji benda i njihovog autoritata kao producenta, i pre svega klijenta koji plaća. Naravno da se i u tim okolnostima maximalno potrudim da iz datih uslova izvučem maximum, i da ispoštujem neki nivo kvaliteta zvuka i performansa, ali samo do one mere dokle procenim da je klijent spreman da ide, bez da me smatra drkadžijom i nekim ko samo oće da potroši što više sati u studiju.

Desi se povremeno i izuzetak, gde bend uglavnom odradi sve produkcijske elemente, ja odradim svoje tehničke, a rezultat ispadne odličan, i bend iz nekog svog poštovanja ko mom trudu me potpiše kao producenta ili koproducenta, sa čime nikad nemam problem

Tako da ćete u sekciji promocija radova od mene dobijati linkove samo ka mojim produkcijama, ili ovoj poslednjoj kategoriji
Arthur is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules