|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav NLP, Boogy i ekipa..
Naime, pro?le godine sam se preselio u drugu kuću i supruga mi je dala jednu sobu na kori?tenje u svrhu studija ![]() Po?to je soba dimenzija 3.65 x 3,80 m , uvjeti za raditi su bili jako lo?i da sam morao napraviti makar nekakav pomak u njoj te sam se upustio u izradu trapova i absorbera po nekakvim napucima sa ovog i drugih foruma.. Napravio sam 6 RFZ absorbera dimenzija 100x60x5 cm i koristio 120 kg Rockwool te 2 bass trapa dimenzija 200x60x10 cm i koristio isti Rockwool.. Trapove sam stavio u prednji kut a absorbere na mjesta refleksije lijevo, desno i iza sebe pa to izgleda ovako kao sa crte?a.. http://imageshack.us/photo/my-images/839/sobaum.jpg/ Danassam na?ao vremena pa bi jo? popravio ono ?to mogu odnosno na va? savijet ispravio pogre?ke koje sam napravio.. Puno čitam a malo pitam pa sam stoga na?ao vremena da vas pitam ono ?to me muči.. Za?to negdje pi?u da je za bass trapove bolje ići manjom gustoćom? Meni je dostupan Rockwool gustoće 50, 70, 90, 120, i dvoslojne gustoće 210/120..Jel mo?ete pojasniti jel potrebno izmi?ljati gustoću za gore navedeno ili mogu koristiti ?to veću gustoću? Dali je potrebno u mom slučaju uopće razmi?ljati o difuziji po?to sam i?ao na absorbciju sa 120 kg gustoćom? Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HOME RECORDING STUDIO - Rod Gervais | gricko | Tutorijali | 0 | 21-03-2007 09:47 AM |
Home recording | Mirko | Vlado Georgiev | 7 | 26-02-2005 01:46 AM |
Interactive Guide to Home Recording | Boskovic | Tutorijali | 1 | 18-11-2004 09:51 AM |
Home Recording | diviner | Tutorijali | 4 | 27-06-2003 05:29 PM |