Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-01-2012, 01:30 PM   #11
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Samo naglas razmisljam...

Pored toga, implikacija je da, kad bi mixao u nekom drugom ambijentu - akustika/monitoring, sigurno bi imao druge rezultate...sto mi se i desavalo

Promena monitoringa i okruzenja DEFINITIVNO ima uticaja na 'mixing decisions'

..a pored toga mislim da odabir mixera ima puno manji uticaj

zakljucak je - everything matters..vise ili manje

E vidiš ...

Možda promjena ima utjecaja na TEBE ali nema na profesionalce koji idu iz studija u studio i imaju iste rezultate gdje god da dođu.

Promjena mixing okruženja ima utjecaja na mixing decisions ali ne na ZVUK miksa, dakle bitna razlika koju sam prije i napomenuo, da ne pričam da sam ih zorno prikazao na vlastitom primjeru.

Dakle, na SSL miksu mi je lead vokal preglasan, na Soundtracs miksu mi je vokal pretih i to su mixing decision ali generalna zvučna slika je vrlo slična.
Slažem se da everything matters, ali sam prije naglasio da je kod miksa ubjedljivo najvažnija karika u lancu čovjek, mikseta i outboard su iza toga a daleko, daleko iza toga je akustika.

Dokaz tome su tisuće i tisuće mikseva koji su radili isti ljudi u različitim studijima na različitim akustikama ali vrlo sličnim miksetama a dobivali su identične vrhunske rezultate.

Ja tebi mogu dati da miksaš u najboljoj akustici na svijetu na Mackie-ju i nikad nećeš dobiti zvuk SSL-a u najgoroj akustici.
Razumiješ što želim reći?

Zašto ljudi jednostavno ne nazovu Andy Munroa i kažu mu:
"Daj mi napravi akustiku da kad smiksam zvuči ko Clearmountain"

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules