Re: Analog summing
Hvala....
Nisam provlacio master, nego grupe, htio sam da mi mixer smije?a sve, a ne unutar nuenda....Imam samo 8 izlaza na focusritu liquid saffire 56...i grupirao sam bubanj na 2, gitare na 2, bas i vokale na 2 i Fx's na 2...na mixeru sam sve stavio na nulu (fadere i eqove a i gainovi su na nuli tj, trim je na najmanjem polo?aju)....Malo mi je jasnije jer mi je glava danas pametnija...vjerovatno je to sve jer varira..i ovisi o milion faktora....ne znam da li je problem ?to kad ga vracam u nuendo, moram na ulaznom kanalu dici gainove (nisu na nuli) jer signal bude slab preko line ina, kad spojim preko xlr-ova u mic input, onda bude prejak pa moram master na mixeru sti?avat.....
Ja sam ocekivao da cu to tako sve na nulu stavit i da cu dobit isto ono ?to je vec napravljeno (a produkcija i mastering (mastering uvjek radim odmah na master kanalu) je vec gotova) i da cu sa mixerom samo pobolj?ati...ali sad su mi svi omjeri pomaknuti i nije to ba? to...morao bi prilagoditi sad opet sve da mi sjedne kao prije...sa eventualno boljim sumingom low endom etc...nadam se da se ku?imo....znaci ja sve opet dobijem nazad u jednom stereo kanalu koji opet ide na isti onaj mastering na kojem su i?li svi ti kanali prije mije?anja u mixeru...
|