|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Igrao sam se sa nekim programom koji meri odziv prostora, pustajuci sweep na zvucnicima i pri tome mereci preko mikrofona odziv. Interesantan program...
Znam da sa njime ne mogu da ucinim cuda sa prostorom, ali hteo sam makar informativno da vidim o cemu se tu radi (znam da imam raznih anomalija u sobi u vidu pikova i dipova, ali na uvo bas i ne znam sta se desava) Video sam da je pozeljno koristiti npr Behringer ECM8000 mikrofon - za njega ima kalibracionih fajlova za taj program, pa ga zato preporucuju... a navodno mu je odziv dosta ravan. On je kondenzatorski, sa malom dijafragmom... (zna li neko gde ovakvo nesto moze da se nabavi, koja bi moguca zamena bila ?) Program se zove REW (RoomEQ) verzija 5 i prilicno interesantno izgleda... Vidim da je prilicno popularan za te stvari, hteo bih da vidim koristi li ga neko ovde i voleo bih da mi malo objasni kako najlakse da proverim frekv. odziv mog prostora onako - u informativne svrhe... Isto tako, napisite ako vi koristite ovde nesto drugo za merenja... Merio sam nekim glupim elektret mikrofonom koji sam imao pri ruci - definitivno je bas oblast totalno razdrndana - dosta tisa od ostatka, sto sam i sam zakljucio slusajuci, ali shvatam da dok ne dodjem do nekog kalibrisanog mikrofona, samo cu da lutam i da se jos vise zbunim sa ovim programom ? pozz
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mjerenje sobe | percival | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 26-09-2010 10:30 PM |
izolacija sobe | sitter | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-05-2010 10:05 PM |
Odabir sobe | Hepek | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2009 04:36 PM |
Merenje akusticnih osobina sobe | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 05-04-2009 10:28 PM |
Program za korekciju i merenje za Live svirku | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 18-05-2008 02:44 PM |