|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
OK, vidim da nastavljas bez crteza... pa cemo svaku tvoju ideju videti kada bude bila vec napravljena, a ne samo nacrtana...
1. Nije mudro napraviti cvrstu vezu police za zvucnik sa zadnjim zidom, ako nije dovoljno cvrst oslonac pa ga moras dodatno ucvrscivati, mudrije je pojacati noge i formirati stalke, koji su nezavisni od konstrukcije. Prilikom reprodukcije midwoofer zvucnika ima vibracije napred nazad, i bez obzira sto je kabinet izuzetno tezak, reakcija kabineta na akciju membrane ipak postoji, makar membrana imala masu od samo 20-ak grama, i ako povezes cvrsto sa zadnjim zidom prenosis vibracije na zadnji zid... takodje treba izbeci i povezivanje sa prednjom konstrukcijom te obezbediti zasebne oslonce za stalak a zasebne za konstrukciju. 2. Koliko vidim, poravnao si osnovnu, grubu, konstrukciju sa povrsinom zvucnika, i ne verujem da ce ti ta povrsina ostati "front" nego ces je necim pokriti, tapacirati, mozda MLS difuzor praviti.... u tom slucaju front zvucnika ostaje ukopan, jer nisi predvideo debljinu "tapacirunga". 3. Praviti celu konstukciju od krovnih letvi mi malo deluje preslabo ... par stafni 8x5 ili 7x5cm bi poboljsalo (moj, subjektivni) utisak cvrstine. pozdrav bogi
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Majstor A.Dijanovic odgovara | alek019 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 22-02-2010 09:40 PM |
razyebo sam sint ima li dobar majstor u bgd? | InsaneEyes | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-08-2009 07:47 PM |
potreban majstor za monitor | MiGi | Monitoring | 9 | 18-03-2009 02:36 PM |
Dobar majstor za mixete u bg? | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 25-01-2009 02:27 PM |
Majstor | on Lord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 12-12-2008 11:05 PM |