|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#27 | ||
|
Superoperater
|
Pisanje postova na kompjuteru ponekad moze da ode u nezeljenom pravcu. Na primer ja zelim nesto da kazem, ali citalac shvati to na svoj nacin, obrati paznju na nesto napisano usput... Citava ova tema je tako nastala. Npr - eto to za analognu traku. Pojma nisam imao zasto je to citirana recenica
Sad, kad si mi skrenuo paznju, vidim. Mozda magnetna traka, ili analogno snimljeno na traku... Ali eto. Vec smo zakljucili da mi to pisanje nesto ne ide, pa cu samo kratko - da ne bude da ignorisem Quote:
Softver pruza komociju u radu, ali i on ima svoje nedostatke. Ume on da pucka i krcka i te kako... Quote:
Naravno da se nije odrzavalo i otislo je dodjavola. I kad neko spomene trake, ja odmah vidim te Revoxe pred ocima i smuci mi se zivot, zaboravljajuci npr da jedan Simpraga u studiju ima jako kvalitetno snimanje - bas pomocu traka. Sto se te nove opreme tice - dobili smo par Technics profi CD plejera (stvarno su dobri, citaju sve) Rad sa njima je pesma - u odnosu na trake koje se pocepaju kad se premotava sa pogresnim rolnama i prebrzo, pa kad ispadnu i rasture se 5 min pre pocetka predstave, pa trazenje obelezenih numera na njima (znam da postoje magnetofoni koji nisu tako "glupi", tj ne kidaju trake i sl...) A za kvalitet zvuka - diskutabilno. 44100Khz na 16bita protiv ostarele opreme koja je odsluzila svoje. Mozda bi i vredelo muke da je ta analogna oprema novija i ocuvanija. Inace sva ta stara analogna oprema menja svojstva vremenom i treba je odrzavati inace ne vredi mnogo... Jos jednom se izvinjavam ako sam bio malo melodramatican ![]() A sto se tice topica - ja sam vec rekao da se slazem sa bogijem, mada je ostalo otvoreno ono pitanje o zaposljavanju u studiju... Ako neko ima nesto pametno da kaze ili doda - nek navali.
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 23-01-2011 at 05:20 AM. |
||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|