|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
znaci osnovna je razlika sinteze i tehnike kojom stvaraju zvuk: Virus je virtual analog, formant/granular (ali limitirani) sintesajzer, te ima wavetabling. Blofeld jest prije svega wavetable sintesajzer i u tome domenu puno moćniji od ijednog virusa, zatim virtual analog (hladniji ali istovremeno i puno svijetliji odn. širem freq opsega od virusa koji ima prilično limitiran bandwidth u visokima) te sample playback mašina gdje možeš stavljati svoje sampleove u njegov Flash RAM od 64Mb. obadva mogu kombinirati svoje razne sinteze. npr. sampleovi u Blofeldu prolaze kroz njegov virtual analog engine, i prilično dobra dva multimode filtera. Virusov wavetable prolazi kroz njegove virtual analog filtere itd itd. kod Bloeflda mi ide na ganglije povremeno krckanje i distorzija ako ne pazis s nivoima, i stalni bugovi pogotovo oko upgrade na 1.15. kod virusa mi ide na ituki što u visokima je jednostavno odsječen bandwidth, ko da je netko stavio krpu preko zvučnika. dobro radi sa Va soundovima to, ali baš kod svih ovih dodataka kao što su formanti/avetable i sl, gdje je high end najvažniji (tu se dogadjaju nainteresantije stvari - harmonici, tranzijenti) jbga virus engine to jednostano "ošiša". iz tog razloga smatram da virus TI/POLAR/Snow i nije toliko raznovrsna sprava kao što bi se dalo zaključiti sa papira.. u praksi zbog te tamnoće, puno soundova zvuči jbno slično. mislim ipak da je za pare blofeld SL ili blofeld keyboard bolji deal. ako preferiraš virusov sound, onda radije potraži u evropi jeftino stari Virus TI desktop (sad ga jos zovu i TI1) može se naći za oko soma eura ili ispod.. a to je vec skoro pa u zoni cijene novog Snowa, a dobiješ kompletni user interface sa puno više knobova, i duplo veći DSP odnosno poliifoniju. za kraj, obadva , i Blofeld i Snow mislim da su ipak previše oslabljeni u DSPu.. čim kreneš malo kompleksnije soundove, layere... na blofeldu očekuj ne 16, ne 4 ... već JEDAN sound. snow jedva nešto bolji. daklem njihova multitimbralnost je vrlo relativan pojam. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Access Virus TI Snow | aif | Kupujem/trazim | 3 | 05-03-2012 09:36 AM |
Potrbne farbe za access virus ti snow | marence82 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 24-01-2010 07:41 PM |
Virus a la Blofeld - Virus TI snow | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 14-01-2008 09:16 PM |