Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-01-2011, 10:18 AM   #9
Era
Member

Era's Avatar

Default Re: Isplativost muzickog studija danas!!!!

interesantna tema ,zaista,ne bih hteo da kukam jer ima mladih generacija koji stasavaju i sanjaju o svom studiju kao i ja kada sam bio u njihovim godinama...Poceo sam davnih 80 - ih kada smo bili jedini studio juzno od Beograda.kupili smo Tascam 8 - mo kanalac od momaka iz Nisa koji su prestali ,a mixer sam uzeo cekajuci da Sladjana Milosevic zavrsi mix Miki,Miki veliki iz Akvarijusa gde sam radio kao segrt,elem velike pare ,velika investicija,ali je realno imalo posla 15 - 20 ploca godisnje.U tom zanosu dodje nam u studio covek sa sada poznatom i popularnom pevacicom,i on je sada veliko ime u svetu auto biznisa ,iz Cacka.pita me koliko ovo kosta i koliko zaradjujem,ja mu ponosno kazem da se posao razvija ,ali da oprema mnogo kosta i da upravo skupljamo pare za 16 - to kanalac (cuveni Aces oko 16000 dm,zbog koga sam polozio elektroniku na Etf ko od sale stalno ga popravljajuci),on mi kaze,slusaj druze ,batali ti ovo ,ovo je hobi nije to biznis.ja prodajem polovno gvozdje i te sirovine,sad sam krenuo sa kolima...Posle par godina,dobar drugar mi donese poker aparat iz Banja Luke u studio,i kaze ovo je ludilo na zapadu,da uzmemo ovo da namlatimo pare ...Vidim da se moze programirati na procenat koji daje,ma ko je lud da igra protiv masine kad znas da je programirana,stajala u cosku u studiju dest dana dok je nije odneo i ...napravio milion...Ukratko ,ovde nema para (nekada je mozda bilo...),ali sada studio niko i ne drzi zbog finansiske kostrukcije ,nego zbog ljubavi prema muzici,tog nekog entuzijazma koji me i dalje drzi,veru u bolje dane,ludackog optimizma i radovanja kada se nesto uradi dobro!I dalje kupujem opremu ...
Era is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules