|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
NLP
Code:
Ne nego govorim o Knauf/Rigips stropni konstrukciji koja je metalna i posve logično je da če u nizkim regijama početi vibrirati, zvucati, nema uop?te lepog glasa kad "propjeva" i zato se koriste akustičke modifikacije, neke se mogu kupiti i kod Knaufa i Rigipsa (postoje njihova akustička obje?ala koja mo?e? da vidi? u Valetovem threadu)... treba je barem i na svim spojevima obljepiti sa gumom recimo armaflex i slično... ima vi?e varijanti koje su različite oko budgeta. Probao sam na razne frekvencije i u pravu si pocinje da rezonira na nekih 60 hz na dodir ali se ne cuje niti sam ga mogao izmeriti mikrofonom.U principu se necuje. Code:
Takva konstrukcija se ponekad odmah ne čuje nego kad se sve "sedne" i kad je malo jači SPL. Video sam distancere kod Valeta koji su veoma prakticni za tu namenu ali meni nisu trebali. Code:
RT60 je očekivan. Pa stavili ste 20cm vune ka?e? i povr?ina plafona nije mala napram ostalim povr?inama i volumenom(jednostavna Sabine formula). Code:
Kad ste sastavljali jeste li barem sa rukom malo tu i tamo tresnuli pa slu?ali? Code:
Jesi li pročitao linkove, barem od BBC-ja oko Helmholtza?! Code:
Ako je Helmholtz dobro promi?ljeno odrađen se ne smije čuti kako djeluje u tome i jest poanta. Ne sme se dopustiti da kad re-radijira da kolorira zvuk. Jeste ako se ne zna ?to se nek slu?a da ne zna? kako se čuje ali svakako poprečno izkusan tonac če čuti. http://www.trikustik.at/produkte/lochplatten.html po Denisovoj preporuci. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Malo moje bolesti | shpira | Promocija radova | 23 | 22-05-2011 12:54 PM |
Moje instrumentalne kompozicije | RadoslavZ | Promocija radova | 3 | 23-12-2009 03:37 PM |
Moje prve 6 M3 Kombinacije: | Nedim | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-10-2009 06:58 AM |
Evo nesto moje | Ilija Ilic | Promocija radova | 29 | 23-05-2008 11:23 AM |