|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Pravljenje "FRLJA"
mali uvod ?ta su frlje; frlje su vokalne figure,koje koriste skoro svi pijevaci za uljepsavanje pjesme. malo sutra (ma da se frajerisu,kako oni znaju pjevati). sluze za mjenjanje krajeva fraze ili "varijacije na temu" npr; ha aaaaa, ye eee, oo beibe, o ooo yea. koriste se u svim zanrovima pjevanja,od Gospela,soula, r&b pa cak do na?ih "turbofolkera" (iako oni obilato koriste "trilere"i vibrato u glasu i njihove "frlje" su drugacije) najpoznatije frljke; Whitney Houston,Mariah Carey ..itd nasi(koje ja znam) : Ivana Kindl,MARIJA HUSAR i Ivana Husar, ?ak Jacques Houdek... itd. mjenjanje varijacije u frljama; evo jedna fraza da cujete : http://www.box.net/shared/0mqgvjz5ha ovako izgleda kada ga DNA intonativno rastvori. ![]() mjenjamo ju uz pomoc alata: Pitc Modulation tool, Pitc Drift tool. ![]() ili osjecemo dio koji mozemo intonaciski poboljsati. ![]() i onda ponovo uz pomoc Pitc Modulation tool, micemo gore ili dole i mjenjamo ju intonativno ovo nje isto kao dodavanje vibrata iako je slican pristup. mi ovdje preopravljamo ,mjenjanjem sinusoidu ili "pravimo novu " i uz odredene rijeci dobivamo frlju. pravljenje novih frlja; ovo je za one koji imaju vremena za igranje. moramo imati odredene "preduvjete" ne mozemo od nicega stvoriti nesta. otpjevamo;; ha aaa aaaaaa ye (ili sta vam drago). otpjevamo priblizno kako bi htjeli. to izgleda ovako ![]() uzmemo note separation tool. ![]() rasjecemo na mjestima gdje mislimo da mjenjamo intonaciju. ![]() osjetit ce te gdje treba. uz pomoc pitch tool mjenjamo intonaciju. ako to nije dovoljno sa; note separation tool isjecemo rijec po bitovima ![]() i micemo te slogove intonativno gore dole dok ne namjestimo kako zelimo da izgleda. i kako nam se svida. "tako mjenjamo sinusoidu" na ovaj nacin popravljamo, i pravimo frlje. nije nista posebno,ali je moguce ja sam za ova dva dana uzeo tri primjera frlja od raznih pjevaca.i radio na njima. moja sugestija ;nadite nekoliko primjer,pazite na kojem je mjestu rastavljena fraza. obratite kako izgleda sinusoida kroz cijelu frazu i pojedine slogove. i probajte mjenjati pojedini slog sa alatima.. Pitc Modulation tool, Pitc Drift tool. kada naucite kako izgledaju ti primjeri mocicete sami praviti vlastite primjere. tko ovo savlada a i iducu moju temu on je "car" moce raditi sve. Last edited by kinezkinez; 23-06-2010 at 07:38 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Melodyne Editor !!!!!! | DaBear | Audio Software | 27 | 02-10-2009 12:54 AM |
PC editor za DX7 | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 07-07-2008 03:00 PM |
Sound and Music po drugi put! | Tiki the Boyler | Razno | 9 | 24-08-2006 03:36 PM |
cubase/nuendo: logical editor i drum editor | SandRob | Audio Software | 2 | 10-05-2005 05:58 PM |