|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Procesljao sam forum uzduz i poprijeko, ne samo ovaj, i imam neko misljenje, al opet covjek je proklet pa voli pitati za konkretan slucaj, ne zamjerite...
Dakle, imam superchunkse, uradjene kako treba... Medjutim u novi prostor u koji sam usao zbog idiotluka arhitekte i njegovog eksperimenisanja i zidara koji su napravili totalno neravne zidove ne mogu superchunkse prilijepiti skroz do zida. Najvise sto mogu, a da imam simetriju je da su superchunksi odmakunuti jedno 5cm od zida. E sad, citao sam da neki kazu da je to pozeljno, drugi pak kazu da nije, kao i u svemu, podijeljena misljena ![]() Ako je preporuceno da je absorber odmaknut od zida za svoju debljinu, a chunks je takodjer absorber, onda ima logike...S druge strane, nije rijec o prvim refleksijama, nego bassovima, koji se skupljaju po coskovima, pa onda i nema logike da ima air gap ![]() ![]() Zanima me da li time sto ne mogu biti skroz do zida gube na efikasnosti ? Nije moj prostor, rentam pa ne mogu stemati zidove da napravim kako treba, sto bih uradio sa zadovoljstvom... Inace chunksi mi idu od poda do plafona, upakovani u OSB, tanki, cini mi se 06mm, najgusca kamena vuna unutra...Fantasticno su uradjeni, odlicno radili u drugom prostoru, koji je imao ravne zidove i mogucnost postavljanja do zida ![]() ![]() Molim iskusnije kolege da prodiskutuju, i da mi kazu koje su mi alternative... Hvala lijepa, unaprijed... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika izmedju produkcije i pesme ?? | ugljesa | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 23-04-2009 11:38 AM |
Razlike izmedju HI-FI i studijskih kutija | Klon | Monitoring | 27 | 08-06-2007 05:50 PM |
Razlike izmedju maticne ploce od 80 i 200 eura? | drzox | Computer Hardware | 9 | 11-02-2007 07:57 PM |
..razlika izmedju softvera i hardvera.. | lesha | Razno | 17 | 22-06-2006 10:33 AM |
Razmak izmedju monitora | Zid | Dizajn i konstrukcija studija | 60 | 24-11-2005 02:45 PM |