|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam problema oko povezivanja Kenton Pro-2 MIDI/CV konvertera i Yamaha CS15D sinta, zamolio bih ako neko moze da mi pomogne.
Kupio sam Pro-2 da bih imao dva kanala, jedan za SH-101 a drugi za CS15D (posto ima ugradjeni opcioni Hz/V pored V/Oct). Znam da CS15D koristi S-Trig umesto V-Trig, ali Pro-2 ima S-Trig na oba kanala. Medjutim, ne uspevam da trigerujem sint preko S-Triga. Uspeo sam da trigerujem preko V-Triga da makar nastimujem konverter u odnosu na sint, ali V-Trig trigeruje suprotno od S-Triga tj. na note off svira sint i obrnuto. Danas mi tehnicka podrska Kentona rekla da moja Yamaha koristi S-Trig sa pullup-om koga nema na Pro-2 vec samo na novijim modelima. Njihovo resenje je bilo da ili pazarim noviji model, ili da ugradim interni pullup u sint, sto zaista ne znam kako bi moglo da se odradi. Takodje mi je palo na pamet da napravim jedan V-Trig-to-S-Trig kablova po ovakvoj semi: ![]() i da iskoristim V-Trig izlaz iz Pro-2 umesto S-Trig izlaza. Video sam da ima gotovih kutija na http://www.systemj.co.uk/sysjpage2.html ali kazu da tek treba da izadje verzija za CS seriju... Brine me da li ce mi problem ostati i nakon sto budem napravio taj kabli i da cu i dalje morati da modifikujem sint? Hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trigerovanje ????? | jammer | Audio Produkcija - Tehnike | 34 | 31-01-2009 06:35 PM |
Trigerovanje | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 07-09-2003 03:04 PM |