Prvo one standardne pojave, krenem kopiranje iz total commandera, puna brzina, 30 i ne?to megabajata u sekundi, i sve ok, i onda počne da opada transfer rate, i padne na manje od 2 mb u sekundi. Pritom, ranije, kada tako iskopiram neki projekat (pustim ga satima da drnda), sve ipak bude na svom mestu. Poslednji put kad mi je ovo priredio na aktivnom projektu, wavovi su bili puni glitcheva (parčići normalizovanog whitenoisea po sekundu dve, random po fajlovima).
Sada je drugi hard disk (iste serije, WD od 500gb), počeo da mi proizvodi takve whitenoise glitcheve i u toku rada, usnimavam ne?to , i kad stisnem stop, na kanalima krenu da se pojavljuju takvi glitchevi. Takođe, danas sam pustio ne?to da se kopira na njega, i istovremeno krenuo da di?em drugi projekat sa njega, i u tom trenutku se hard sam od sebe "izlogovao" iz sistema, jednostavno ga nije vi?e bilo

Posle restarta, normalno se prijavio u sistem, i mogao sam da nastavim da radim .
wtf??
napomena - pri poslednjem formatiranju tog istog harda, nisam i?ao na full nego na quick format. Takođe,čim sam počeo prvi projekat da snimam na njega, pri prvoj analizi fragmentacije, odma je prijavio da je kompletan taj projekat u fragmentisanim fajlovima. Crveno ko vrata