Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-05-2010, 05:09 AM   #1
cokanovic
Junior Member

Default Mikrofonski preamp za live nastupe-preporuka!!!

Pozdrav! Naime, pevam u bendu koji obično nastupa u klubovima do 200 mesta. Nekad na floor-u a nekad na manjoj bini. Koristimo Dynacord Powermate 2, i "čupave" EV trosistemke od 600 i kusur wati. Ja pevam na AKG D5 (dinamicki), gitarista ozvucava svog Fender DeVille-a Shurkom, basista svira aktivnu gitaru Ibanez "Matilda" i koristi bas pojačalo iz kojeg ulazi u mixer kroz line-out, takodje i peva prateće na Shure 58. Bubnar najčešće ozvučava bubnjeve nekim drum setom marke CAD.
Pisem ovo sve kako bi stekli uvid sta me okruzuje na bini i koliko sam mixer "trpi". Repertoar nam je pretezno rock orijentacije, ali poneki blok zna biti i prilicno "hard". Kravitz, RHCP, Whitesnake, Hendrix, Vaughn, ZZ Top... U baladama i pesmama gde nema puno distorzije i gde basista ne mora da "čupa" i slapuje žice, vokal izlazi odlicno. AKG pokazuje svoje prednosti na stage...veoma sirok spektar, topao bas, veoma dobro sece mix, ali u pesmama poput Are you gonna go my way, Fool for your loving, Voodoo child... jednostavno me sav taj "groove" proguta. Iako imam prilično jak vokal, često moram da pojacam gain mixeru, ali tad se borim sa mikrofonijom i vokali zvuce neujednaceno. A i nisam uvek pored mixera, pa to nije resenje. Vec duze vreme mi je zelja da imam stabilan zvuk, pomalo kompresovan (ovladao sam mikrofonom dovoljno), da "secem" mix i da u tako "jakim" pesmama budem jednako u zvucnicima kao i u drugim pesmama. Iz nekog iskustva, kontam da je to do Dynacordovog predpojacanja, koje nije bog zna kakvo, pa sam se odlucio na kupovinu mik predpojacala. Kakava su Vasa iskustva sa preampovima u live aplikaciji? Ipak se veci broj proizvodi za studio i home recording. Mene zanima koje bi bilo idealno za live nastupe i koliko bi mi uopste tu pomogao neki preamp? Hvala

Neki su mi predlozili:1. TC Helicon Voicetone CORRECT,
2. PreSonus TubePre,
3. Joemeek ThreeQ Pro Channel Strip,
4. ART MP Studio V3

Last edited by cokanovic; 16-05-2010 at 06:26 AM.
cokanovic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules