|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cao svima...
Posle duzeg vremena ponovo se pokusavam baciti na komponovanje pa mi treba par saveta. Naime, zelim da koristim Ableton, CuBase ili neki slican program koji ima mogucnost koriscenja VST instrumenata. U proslosti sam imao puuuno problema sa latencijom iako su proizvodjaci garantovali da latencija za te proizvode takoreci ni ne postoji. Izmedju ostalog radi se i o kartici M-Audio Audiophile FireWire koju sam koristio i na Intelu C2D (veoma razocaravajuce) - pri koriscenju klavijature (M-Audio Oxygen 61, uvek je postojao LAG tj latencija).... Inace, u proslosti sam najvise koristio Reason, zeleci nesto ozbiljnije. Sada krecem sve ispocetka, pa mi trebaju ozbiljni saveti za racunar, OS i naravno dobru zvucnu kartu koja ce pratiti sve ovo. Jos jednom da napomenem da zelim da radim elektronsku muziku, da koristim dosta VST istrumentanata i efekata. Nemam potrebu za snimanjem tj, ulazima za akusticne istrumente, mikrofone i sl. Bitno mi je da mogu da koristim USB klavijaturu, VST instrumente i da ne razmisljam da li ce postojati latencija i da li ce CPU biti "overlimit"... Jednog dana bi na sve ovo povezao i Access Virus TI, ali do tada i obicna USB klavijatura ce biti od koristi... P.S. Vec neko vreme citam postove na ovom sajtu, ali nikako da nadjem odgovor na moje pitanje (ne kazem da ne postoji, ali imam utisak da cu mnogo lakse dobiti odgovor ako pitam direktno, pa mi ne zamerite ako sam ko zna koji po redi sa slicnim pitanjem)... Hvala unapred ![]() Last edited by fliptrip; 06-04-2010 at 07:18 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Step sequncer | on Lord | Audio Software | 12 | 19-07-2009 09:41 AM |
Step synthesizer | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 14-06-2009 04:08 PM |
izgradnja studija: step by step | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 72 | 01-03-2009 10:00 AM |