Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-03-2010, 08:53 PM   #1
Proximus
Member

Proximus's Avatar

Default Projekat .: GreenStudio :.

Pozdrav svima!
Za pocetak bih htjeo da se zahvalim svim ljudima pomocu cijeg sam znanja zapoceo projekat preradjivanja jednog simpaticnog objekata u studijsku mix prostoriju... dimenzije su 4.5m x 3.5m i visina od 2.5m do 3m

evo neke slike (nazalost slikane telefonom)

u vremenu kada je ovo slikano jedini posao bio je montiranje pvc vrata i prozora sa troslojnim staklom i nekim specijalnim dihtunzima uglavno objasnio sam za sta treba da sluze i uradili su ih sto deblje i kvalitetnije (i naplatili naravno debelo )

evo i skicirane ideje projekta
PREDNJA STRANA

LIJEVA STRANA

DESNA STRANA

ZADNJA STRANA

Projekat planiram da radim po uzoru na par ljudi sa foruma, ideja je rostilj od 10cm, azmafon, zatim rostilj od 5cm i na kraju kombinacija osb i azma ploca, naravno tu su i bass trapovi u 4 coska. Izmedju azma ploca i azmafona ce ici sloj od 5cm kamene vune 80kg/m3 koju cu koristiti i za bass trapove. Na zadnjem zidu ce ici i home made difusor. Krov ce takodje biti tretiran na slican nacin, uradicu projekat ovih par dana i postaviti. Na podu su trenutno plocice, al imam u garazi neki parket koji ceka da bude postavljen

Juce je gotov posao oko postavljanja prvog rostilja koji pravi prazan prostor od 10cm (postavicu sjutra nove slike). Jutros sam isao do glavnog dobavljaca azma proizvoda Crnu Goru i trenutno je moguce kupiti samo azmafon debljine 1cm (izracunao sam da mi treba oko 60m2). Mogu da nabave i azmafon od 2cm po porudzbini al morao bih da cekam preko 20 dana...

Zanima me vase misljenje dal da stavljam azmafon debljine 1cm ili da sacekam 20-30 dana i nastavim sa radovima?

Dobro bi mi dosle i neke druge sugestije...

hvala!

Last edited by Proximus; 15-03-2010 at 09:00 PM.
Proximus is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules