Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-12-2009, 12:39 AM   #1
blags
Member

Default Problemi sa SAta diskom

Elem dakle odlucim ja da je vrijeme da se malo skladisni prostor na mojoj kanti prosiri.Imam dva ata diska jedan od 120GB i jedan od 40GB i sve puno.Sav sretan poslije spoznaje da na maticnoj ploci(asus A7N8X-E Deluxe)imam prikljucke za sata diskove kupih WD 320 GB Sata hard disk.Posto sam radoznao po prirodi rekoh sebi ajd instaliraj ti to sam bez strucne pomoci.I prikljucim ti ja tako novi hd medjutim windows ga ne vidi a nema ga ni u biosu,a ja naivan mislio da ce to ici po plug n play fazonu al` nece.Skontam u upustvu jumper koji kaze sata enable odradim dignem sistem opet nista.Pokusam da ga vidim sa Partition magicom kojeg sam pokrenuo sa Hirens boot cd-a i gle cuda vidim ga.napravim particije sa nekim acronisom instaliram windows i gle cuda radi .Prikljucim opet ona dva stara diska da podatke prebacim sistem se pokrene sa starog diska al vidim i particije na novom hd-u.Kopiram sto sam kopirati htio iskljucim stare diskove restart al ne lezi vraze sad sistem nece da se digne dodjem do "Verifying DMI pool data" i tu stane.U Biosu je hd detection namjesten na auto i ne vidi ga.I da stvar bude jos bolja hd ne zuji,ne krci vec pisti dok radi(negdje gore iznad 8KHz ko kru`)a nov.A jesam baksuz.Pomagajte:ban ghead:dok se nisam samoozlijedio.
blags is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules