|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovani,
Imam jedan veliki problem koji nikako ne mogu ni razumeti, a kamo li resiti, pa bih vas najljubaznije zamolio za pomoc. Vec sam pitao na puno mesta, citao i po stranim i po nasim forumima i sl. ali na ovakvo nesto nisam naisao! Radi se o Korgu pa-80 i sa dve dirke u aranzerskom delu - A i B (Tonovi)! Problem se desava nezavisno da li je ukljucen i aranzer ili se svira na full klavijaturi, na primer - na klaviru! Uradio sam i preinstalaciju OS, takozvanim postupkom - kada je virusno stanje, sa formatiranjem i SSD-ka, vratio sve na tvornicke postavke, ali opet isto! Problem je sledeci: Kada pritisnem d dur, na kvintu, odnosno na problematicnom tonu (dirki) A, doda se i mala sekunda - ton ais! Isto se desava i ako u osnovnom tonu sviram C umesto D! U bilo kojoj drugoj kombinaciji, bilo da su akordi ili intervali u pitanju - sve radi najnormalnije! I kada se sviraju tonovi hromatski, nema apsolutno nikakvog prekida, ili distorzija i slicnih stvari, odnosno svi tonovi pojedinacno sviraju odlicno! Samo u kombinaciji - kvintakord - sa osnovnim tonom C ili D - na tonu A /kvinta/ automatski /i vrlo glasnije/ dodaje se ton ais i istovremeno zvuce i A i Ais! Molim vas najlepse - da li bi imalo nekakvo resenje za ovaj problem, jer zaista ovako ne moze da se svira! Veliko hvala uz pozdrave svim kolegama. Last edited by edyrock97; 22-11-2009 at 10:07 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem: Veliki latency u FL-u | Pavell | Computer Hardware | 1 | 01-12-2008 08:42 PM |
Kako da snimim pesmu na klavijaturi? | The_Shock_of_The_Lighting | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 22-10-2008 11:15 AM |
Veliki Problem!!! | Milosh84 | Computer Hardware | 1 | 10-09-2008 07:54 PM |
Nuendo 3.2 veliki problem | sinkronet | Audio Software | 9 | 11-11-2006 06:28 PM |
veliki problem | roko | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 17-06-2004 08:45 AM |