Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-09-2009, 02:40 PM   #1
Komplex
Member

Default Problem sredjen: Presonus Firestudio 2626 resenje za driver

Pozdrav svima.

Cuo sam da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju u audio soft/hardware pa posto cak ni Presonus support nije pomogao, nadam se da cu naci ovde potrebne informacije kako bih resio svoj problem.

Dakle, kupio sam Presonus Firestudio 2626 (sa monitor controllerom iako ne mislim da ce to imati ikakve veze sa bilo kakvim problemom haha) i nikako ne mogu da je pokrenem. Prvi interface koji sam imao je bio pokvaren (oke, desava se). Zamenio interface i desava se sledece:

Prvi pokusaj je bio na Win. xp pro sp2:
Podignem sistem...power on na kartici, kartica se sinhronizuje, vidim je u sound devices, cak vidim na volume bar-u da je signal tu...medjutim ne cujem ama bas NISTA..monitori su naravno tacno prikaceni, sve uradjeno po presonus standardu i jednostavno nece. Kad zelim da pokrenem presonus mixer (Universal Control) sve sto dobijem je CRASH. Ne mogu da pokrenem mixer jer se software smrzne i ostaje tako sve dok ga preko task managera ne ubijem proces ili ga jednostavno ugasim.

E sad, prvo sam pomislio da je do sistema...nakon instaliranja Viste HomePremium verzije desilo se ama bas TO ISTO sto mi se desilo na windows XP-u. Kad hocu da apdejtujem FM stoji mi blablabla "already up to date" tako da kapiram da je tu sve oke..ali driver version je 0.0.0.0. Mada, to samo znaci da je ugasena kartica...ali, cim upalim karticu ne mogu vise da podignem mixer jer, eto, nece jednostavno da se pokrene.
Kupio sam cak i texas instruments firewire port sa tri ulaza, jer sam cuo da bi tako kartica trebalo da radi medjutim opet NISTA. Zaista sam pokusao sve sto sam mogao/znao/mislio da bi moglo da sredi stvar ali nazalost uzalud.

Systeminformation:
Systemhersteller Gigabyte Technology Co., Ltd.
Systemmodell P35-DS4
Systemtyp x64-basierter PC
Prozessor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz, 2666 MHz, 2 Kern(e), 2 logische(r) Prozessor(en)
BIOS-Version/-Datum Award Software International, Inc. F4, 11.05.2007
SMBIOS-Version 2.4
Windows-Verzeichnis C:\Windows
Systemverzeichnis C:\Windows\system32
Startger?t \Device\HarddiskVolume1
Gebietsschema Schweiz
Hardwareabstraktionsebene Version = "6.0.6002.18005"
Benutzername Dali-PC\Dali
Zeitzone Mitteleurop?ische Sommerzeit
Installierter physikalischer Speicher (RAM) 4.00 GB
Gesamter realer Speicher 4.00 GB
Verf?gbarer realer Speicher 2.83 GB
Gesamter virtueller Speicher 8.16 GB
Verf?gbarer virtueller Speicher 6.83 GB
Gr??e der Auslagerungsdatei 4.29 GB
Auslagerungsdatei C:\pagefile.sys

vec sam pokusao da sklonim sve moguce, device manager, pa registry i tamo ocistim sve ulaze od presonus-a....obrisem drivere, kompletno sve, zatim restartujem comp i pokusam ponovo da instaliram karticu medjutim opet isto. zaista ne mogu da objasnim sta i kako pa se nadam da ce mi neko od vas pomoci.

Pozdrav,
Dalibor

Last edited by Komplex; 15-09-2009 at 11:27 PM. Reason: problem sredjen:)
Komplex is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules