ajd ja malo...nisam kupovao odatle ali sam cesto slao odavde tamo a i cesce sam na ebayu pa moozda ti bude od pomoci nesto od ovoga....
Mozes da trazis od prodavca da ti na paketu oznacu manju vrednost ili mu trazis da ti posalje manji "invoice"(ne muci se da mu trazis fakturu

).Znaju da ces tako platiti manju carinu i hoce i oni da muvaju...da bi prodali !!Ako je privatno lice verovatno ce to uciniti za tebe...kad dobije pare bas ga briga....,nece ako je u pitanju ovlasceni dealer ili registrovani prodavac zato sto moze da se desi kad bude placao porez da mu drzava proverava sve to.Samo u ovom slucaju NEMAS PUNO OSIGURANJE NA POSILJKU (ako se zagubi,osteti.....) imas samo pravo na vrednost koja je na paketu.Sad je do tebe da li hoces da se "kockas" ili ne...Moooozda najbolje da zamolis prodavca da na paketu stavi "poklon" ali da ipak uzme osiguranje(to nije skupo-$1 na $100) na punu sumu,tako si siguran i mozda malo pomogne na carini.Ako je slucajno u pitanju neki veci prodavac na ebayu objasni mu lepo da ga niko iz Srbije nece zvati da proverava da li je stvarno poklon

....desava se da carina zove prodavca i proverava(znam iz licnog iskustva ovde).Te pakete vece vrednosti verovatno otvaraju tu na carini,mada....Fedex,UPS... bi trebao da dostavi na kucnu adresu i preko njih se sve placa-carina,porez,papiri za preko granice...Bar je tako po svetu,ali tu kod nas je sve moguce

...Sto se tice one vrednosti do 500eu...nelogicno mi je da mogu da ti ogranice vrednost na "poklon"

koji ces dobiti....Za te vece sume SAMO PayPal( ako ne znas prodavca),nikako wire transfer,western union....osim bash ako imas"osecaj" da je lik ok...ako se jos necega setim napisacu....