Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-05-2009, 04:16 AM   #1
Exciter
Junior Member

Default Rumski pomoc!!

Pozdrav svima!

Dugo pratim i citam postove na ovom forumu i prikupljam informacije tako da kada dode vrijeme da i ja nesto slozim doma, ali ovo mi je prvi post i mislim da je sada doslo vrijeme i novci za neke ozbiljnije "pothvate".
Prvo, moram pohvalit forum jer stvarno ima korisnih informacija i ljudi "od struke" od kojih se da ponesta i nauciti. No dobro da krenem i ja na svoj problem...

Evo ovako.. Bavim se elektronskom i hip-hop produkcijom vec 3 godine, radio sam u fl dosta, reason-u i od kad sam kupio Mpc kucam u cubasu. No kako su godine prolazile apetiti su rasli. Prije godinu dana sam odlucio sloziti si studio,kako za produkciju, tako i za snimanje vokala,gitara,bubnjeva i svega potrebnog sta ide uz to. E onda sam napravio komoru i kontrolnu sobu bas kako sam naucio i vidio od Ivana(hvala Ivane!) na ovom forumu(s azmafonom i azma ad plocama). Komora je 25 m 2 a kontrolna soba 20m 2, i za sada mi sve sluzi dobro, za ono sta ja trebam.(ako nekog zanima kako sam radio, imam neke slikice sacuvane pa mogu okacit).. Uglavnom... onda sam poceo kupovat opremu i kupio ja do sada dosta toga, al primarni hardwerski lanac snimanja za vokale(to sam naveo jer pitanje koje cu postaviti,ima veze sa vokalima) mi je: SSl M6000 serija preamp, UA 1176LN kompresor, TC C 300 gate/exp, i naravno ono sto mislim da je moj problem je: stara zvucna jer je ostala ista koju sam koristio i za produkciju : Creative Sound Blaster X-fi. Svi koji su je koristili na forumima(ili bilo sto od creativa rekli su da je veliko sranje)..

A evo i mog pitanja konacno: da li mi se isplati zadrzati tu zvucnu i poceti snimati na nju vokale sa obzirom da sam prvo umjesto da kupim dobru zvucnu kupio i potrosio hrpu novaca(iz svog neznanja) na preamp i kompresor? Dali je neko na ovom forumu imao iskustva sa tom zvucnom sa snimanjem vokala i ostalog?

Da li bi mi bolja zvucna puno promjenila sound nasprema ovoj?

Koju biste mi preporucili zvucnu da dobim nekakav priblizno "studijskoj kvaliteti" zvuk vokala i ostalog?

Nisam znalac, pa dali treba u "kvalitetu" ubrojiti i dobar konventer prije ulaza u zvucnu? Ako da koji biste preporucili?

Nadam se da ce mi Vase iskustvo i praksa pomoci odabrati, jer mi se zuri, dolazi mi stol sa rackom uskoro pa treba poceti sa snimanjem
I da, necu rec da novac nije problem kad jeko svima, pa nemojte prelazit u rangu 1500-2000 eura.

Hvala unaprijed.
Exciter is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules