|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ako pogledate na stranim forumima, cak i na GS-u, ljudi uopce nemaju lose misljenje o tom Behringerovom konverteru. Ima onih koji seru po Behringeru po defaultu, bez obzira o kojem se modelu radi, ali oni koji su neoptereceni takvim filmovima u glavi priznaju da je to dobar proizvod. Cinjenica je da on ima los clock i to ga stavlja u neku bezveznjikavu kategoriju. Ima stvarno los clock. Ja probao, kunem se. Imam ga u studiju.
Recimo, ja imam grozan kupus od konvertera kod sebe. Priznajem, nema se love pa sam uzimao kako je sto uletilo. Imam dva Creamware A16 Ultra, dva Swissonica (jedan ulazni, jedan izlazni) i jedan taj Behringer. Sve mi je to spojeno na pult. Usporedba je ovakva. Creamware fino radi ali je malo tanji od Swissonica u low endu. Puno kanala za malo novaca i to nosi svoje. Swissonic je svakako najbolji, iako je danas jako jeftin. Samo ga je tesko pronaci, cak i na ebayu. To je firma koja je u pokusajima da osvoji americko trziste riknula. Ako to netko ide traziti, treba znati da postoji i MusicNet sto je ista stvar samo drugo ime. Prvo je postojao MusicNet a onda su promijenili ime u Swissonic da bi se lakse promovirali u americi. Nije im uspjelo. Sad idu jako jeftino na polovnom trzistu. To je konverter negdje priblizno kao RME po kvaliteti. Cini mi se koliko sam cuo da je RME FF800 ipak bolji u konverziji, ali stariji modeli od RMEa su tu negdje kao i Swissonic. Bolje mu prolaze tranzijenti nego na Creamwareu i low end je jako dobro definiran. Behringer (clockan izvana!) je bolji od Creamwarea u tranzijentima. Zvuci malo suho i nezanimljivo u odnosu na ova dva. Nije to taj low end kao Swissonic, ali cini mi se malo cvrsci od Creamwareovog. Zapravo kad sad ovo pisem, ispada da je bolji od Creamwarea ali u praksi mi nema to nesto... Ne znam to definirati. E da, bitno za reci... ova moja usporedba se odnosi na izlaznu (DA) konverziju. Za ulaznu konverziju Behringera nisam nikad isprobao. Uvijek kad treba nesto usnimiti stavljam sve na Swissonica i ne da mi se zezati sad da prekopcavam kablove samo da bi informativno cujem kako Behringer zvuci. Fucka mi se... Mozda je i dobar...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|