|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Pa nije moguce da se uopste raspravlja o ovome (?) Dobro, i ja sam uletao u rasprave sa nekim pogresnim polazistima, ali kada sam procitao svoj post 2 puta, video sam da nema mnogo smisla. Bitno mi je bilo da u vatri rasprave dokazem da sam u pravu, zanemarujuci cak i cinjenice koje znam i sam (na primer kad sam se raspravljao sa boggyjem oko kablova za pojacalo - poceo sam da bulaznim gluposti koje nemaju veze s mozgom, a znam da nemaju - zasto sam ih onda rekao ?) Da bi se ovo shvatilo potrebno je predznanje o tome npr. sta je i kako izgleda sinusna funkcija. Problem je ovde sto covek ne kapira da u frekvenciji od 44100Hz, jednom u 1 / 44100 delu sekunde, sinusoida napravi punu periodu. A konvertor koji sempluje jednom u 44100 delu sekunde, uspe samo jedan isecak da napravi za celu periodu. Dva za duplo manju i tako dalje... Jer se perioda zavrsi cela, pre nego sto spori konvertor dobije sansu da sempluje ponovo. i da, kljucna stvar: A-D konverzija - konvertor od 44100 sempluje [f(x)=dx/dt, gde t tezi nuli, ustvari 1/44100, jel oces bre i integrale da ti izvlacim ![]() Obavestenje: Ovo sa integralima je bila sala... ![]() ![]() ![]() Uostalom uzmi Sound Forge. New file -> 44100 Hz. Daj mu da generise sinusoidu od 22050 Hz u trajanju od koliko hoces. Zumiraj i pogledaj kakvu je on sinusoidu iscrtao. Isto uradi sa nizom frekvencijom. Shvatices da, sto je niza frekvencija, ima vise informacije da se vernije prikaze trazeni oblik. A onda stavi new file - pa mu daj npr. 192000 Hz. Videces razliku VIZUELNO. O slusanju necu nista da govorim. Jasno mi je sada kako je izgledala moja diskusija o reverbima... Ali ne bih sad o tome ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 03-11-2008 at 04:41 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preporucite malo "sadrzajniji" minimal | waster | Produkcija Elektronske Muzike | 35 | 06-10-2009 03:42 AM |
Timbaland se "ponovio" malo.. | DaBear | Razno | 4 | 11-09-2009 11:31 PM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
mozda ovi znaju "malo bolje"... | Moritz | Audio Software | 18 | 19-07-2005 01:37 PM |