|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Da se bode direktno u line in?
Imam mikrofone za snimanje, al mi nije praktichno poshto nikoga nisam nauchio da me snima, a i imam neku skrnavu fender ak100 akustaru.. ok zvuchi sa 12ticama.. al nishta vishe od ok.. jbg, svirao sam lowden il kako se vec pishe, ruchni rad, 20 godina matora.. znate o chemu pricham.. i onda sam se razmazio.. medjutim, kad sam trazio bass, naleteo sam na neku simpatichnu yamahu u mitrosu.. 480 eura koshtala.. ozvuchena.. prvo i osnovno, chim sam je zgrabio gitara je svirala sama od sebe.. jbg, ja sam se izgleda navikao na ovog mog fendera od 100 eura pa chim zice idu fino uz vrat, meni je to neobichno.. drugo, super je zvuchala preko nekog behringerovog "pojachala".. e sad, interesuju me vasha iskustva i preporuke.. stil svirke.. jazz/blues/rock.. ![]() ma samo da imam dobar snimak pa cu ja da je nateram da legne i u dnb.. i josh jedna stvar.. vishe "tehnichko" pitanje.. da li dobro primecujem sledece: da ozvuchene akustare imaju neki "napumpaniji" zvuk koji super lezi za ritam gitare? slushajuci dosta strane produkcije, i iz malo iskustva u snimanju akustichnih gitara (ta lauden, moj fender i neka skrnava "flamenko" jolanda, koja je super legla u par mixeva), stekao sam utisak da ozvuchene gitare zvuche nekako "mutnije", "drvenije" i napumpanije (kao da imaju neki kompresor na sebi) dok obichne u kombinaciji sa dobrim mikrofonima, zvuche "metalno" savrsheno za solaze tj imaju jachi tranzijent.. eto to je neshto shto pokushavam da provalim.. par primera: tenacious D - wonderboy.. akustara na pochetku mi zvuchi kao da je snimana mikrofonima.. neshto shto fino kupi tranzijente, kao i onaj deo nakon "how about the power to move you".. dok mi ostale ritam gitare zvuche kao da su ozvuchene.. npr tribute pesma, ona ritam gitara shto se proteze od pochetka do kraja, mi zvuchi kao ozvuchena.. nem pojma, moje neko zapazanje.. ![]() pozdrav i hvala |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Workstation do 300-350 Eura | Flash Gordon | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 01-08-2009 01:17 AM |
Ne ozvucena akustara do 1000eu | mebanes73 | Gitarska Produkcija | 13 | 23-08-2008 09:00 PM |