|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
ako imate listing stvari koje je srdjan babovic radio, voleo bih da mi bacite ovde..
trenutno se koljem sa Gru-om oko nekih par pesama koje smo odradili nabrzaka.. naime, radili smo za nastup u shvajcarskoj koji ima za pet dana.. on je zaboravio tekstove starih pesama, i nabrzaka smo nasnimili bekove na njegove matore matrice.. medjutim, on nije bio zadovoljan zvukom matrica njegovih (matorih: adrenalin dzanki, petak itd).. i meni je zvuk bio uzasan, al mi nishta nije trazio do tada.. pa nisam hteo nishta da kenjam, osim ako me bash ne ubije (refren u adrenalin dzankiju).. i onda kao, aj ubaci kick neki da gruva jache od svega, zamasti ga.. samim tim morao sam i dobosh da ubacim.. pa jedno pa drugo pa peto.. elem, nabudzim mix.. i odradim "mastering" za manje od minut i po.. ozone + inflator + cut ispod 30 hz-a.. i to je to.. on prezadovoljan.. odnese to kod babovica, chuju na ns10kama i kao kul.. onda pusti na nekim drugim zvuchnicima, i kao preglasan ti je bass.. meni bass udara uglavnom na 70/80 hz.. shto znachi da bi i ns10ke to trebalo da prikazu.. medjutim, na mainu mu je zvuk uzasan a na ns10kama je super.. pa se onda gru zabrinuo da nece mozda da mu u klubu bass pojede matricu.. ja popizdeo, prvo radio nabrzaka, drugo radio kolko tolko po njegovim zeljama, i sad mu neki treci lik soli pamet.. znam da je babovic poznat i uvazen producent, ali mislim da ima neki ozbiljan problem, poshto ovaj put stvarno nema nikakvog problema sa bassom... sve udara ama bash kako treba, i prezadovoljan sam zvukom koji smo postigli za sve ukupno sat vremena po pesmi (snimanje leada pa bekova pa editing, pa mix, dodavanje instrumenata i na kraju "master").. u sv sl bolje zvuchi nego original.. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ajde da mi neko pomogne oko "finesa" (beat) | clutter | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 16-09-2009 05:25 AM |