Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-09-2008, 06:21 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default moze li neko da mi pomogne?

ako imate listing stvari koje je srdjan babovic radio, voleo bih da mi bacite ovde..

trenutno se koljem sa Gru-om oko nekih par pesama koje smo odradili nabrzaka.. naime, radili smo za nastup u shvajcarskoj koji ima za pet dana.. on je zaboravio tekstove starih pesama, i nabrzaka smo nasnimili bekove na njegove matore matrice.. medjutim, on nije bio zadovoljan zvukom matrica njegovih (matorih: adrenalin dzanki, petak itd).. i meni je zvuk bio uzasan, al mi nishta nije trazio do tada.. pa nisam hteo nishta da kenjam, osim ako me bash ne ubije (refren u adrenalin dzankiju).. i onda kao, aj ubaci kick neki da gruva jache od svega, zamasti ga.. samim tim morao sam i dobosh da ubacim.. pa jedno pa drugo pa peto..

elem, nabudzim mix.. i odradim "mastering" za manje od minut i po.. ozone + inflator + cut ispod 30 hz-a.. i to je to.. on prezadovoljan..

odnese to kod babovica, chuju na ns10kama i kao kul.. onda pusti na nekim drugim zvuchnicima, i kao preglasan ti je bass..

meni bass udara uglavnom na 70/80 hz.. shto znachi da bi i ns10ke to trebalo da prikazu..

medjutim, na mainu mu je zvuk uzasan a na ns10kama je super.. pa se onda gru zabrinuo da nece mozda da mu u klubu bass pojede matricu..

ja popizdeo, prvo radio nabrzaka, drugo radio kolko tolko po njegovim zeljama, i sad mu neki treci lik soli pamet..

znam da je babovic poznat i uvazen producent, ali mislim da ima neki ozbiljan problem, poshto ovaj put stvarno nema nikakvog problema sa bassom... sve udara ama bash kako treba, i prezadovoljan sam zvukom koji smo postigli za sve ukupno sat vremena po pesmi (snimanje leada pa bekova pa editing, pa mix, dodavanje instrumenata i na kraju "master").. u sv sl bolje zvuchi nego original..
HeatMan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules