|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Nakon sto sam koristio search opciju kako bi nasao rjesenje svog problema nisam naisao na odgovor, zapravo sam se na neki nacin zbunio. Ono sto me zanima je da li postoji razlika izmedju termina zvucna izolacija i akusticki tretman, jer po ovome sto sam procitao cini mi se da razlike nema, makar sam bio uvjeren u suprotno. Dakle, zelim sto bolje izolirati prostoriju u kojoj nabijam mjuzu da sto manje zvuka izlazi van, te sam dosao na ideju zavjesa. Cuo sam od kolege da su one dobar izolator cak i za nize frekvencije. Zanima me kakve su to zavjese, da li su to specijalne izolacijske zavjese koje se prodaju samo u ducanima za akustiku ili su to zapravo samo malo teze jace zavjese koje, navodno, moraju bit naborane kako bi zaustavile sto veci spektar. Da li mogu koristiti onakve kakve imaju u kazalistima? Zapravo gdje bi ih mogao nabaviti i koliko bi mi one pomogle? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna izolacija sobe, pomozite | srki76 | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 22-09-2009 09:13 AM |
ultimativna zvucna izolacija-savjeti | Reinhardt | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 05-10-2008 02:14 PM |
Karatavan i zvucna izolacija | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 04-03-2008 10:53 PM |
Zvucna izolacija na niskim frekvencijama? | Madagascar | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 06-05-2006 12:30 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |