|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav Svima..
Prije svega hvala Vam na odgovorima... Uglavnom danas sam bio u prodavnici i mnogi ce mozda reci da sam lud.. ali na tri gitare koje sam probao desavao se isti problem... dakle naj vise treca i cetvrta zica... kada se uhvati terca... Prodavac je stimao i stimao.. ali fazon je bio u tome sto kada se nastima da fino zvuci E dur kao i svi bare hvatovi... to je okej.. dakle bare hvat na bilo kojem dijelu gitare je ok.. ali kada udarim obicni G dur... gdje se osjete i prazne zice.. to je katastrofa.. Sad svjestan sam sta trazim, sta zelim i gdje necu da se zeznem.. ali kada mi je dao gitaru od 700 Euro (tj. oko 1300 KM) bio je isti problem ali u secundu samo... nije puno odudarala terca na te dvije zice... zato me bukvalno bilo stid reci ono i ovdje se malo osjeti.. jer mislio sam da ce reci da sam lud... A sto se tice ostalih zica na ovoj gitari sto sam je kupio... zezao me isto tako D dur... kada dodam mali prst na G ton.. na sestoj zici... D dur je ok,,.. ali kada dodam mali prst na ton G ono nidze veze... Uglavnom narucio sam po istoj cijeni Ibanez RG320FM-TG (stari model) i molim Boga da stima.. hehehe ![]() Druze upamtit cu to vezano oko namotaja zica... Pozdrav svima i jos jednom hvala Vam na odgovorima... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pink Floyd, Hipodrom!!! | perun | Razno | 13 | 18-05-2006 01:39 AM |
PINK FLOYD na okupu | OFF | Razno | 26 | 06-07-2005 08:27 AM |