|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Akademci i ostali, pomozite polupismenom kolezi
![]() ![]() Snimam ovih dana jedan kompletan i komplexan album. Bubanj, bass, akustare, gitara, klavir, violina, celo, flauta, harmonika, fagot, truba, sax i mozda trombon.... Velika papazjanija, veoma ambiciozno zamisljeno, pogotovo kad se uzmu u obzir uslovi i nacin na koji se sve snima. Prvi i najveci problem mi je sto ne mogu cak da ih snimam ni po sekcijama, vec se u principu snimanja rade jednom nedeljno, instrument po instrument, jer su clanovi benda po celoj Srbiji i puni svojih obaveza. Elem, sta je najveci problem............ kako to sve ushtimovati? Na uvo- tesko, jer se cak neki instumenti snimaju u drugom studiju (BG) bez mog prisustva... Gudaci su prosli kako, tako ali flauta u truba (lokalni trubac iz Gucha orkestra, sa jazz ili flugel trubom) su mi veliki problem. Da li je do instrumenata, sviraca, nemam pojma, jednostavno, ljudi tesko mogu da se nateraju u intonaciju.... Ok, kontam da su netemperovani instrumenti, pa to nije bas kao gitara, nastimujem svih 6 zica i ako kotira to je to...... Postoji li neki praktican nacin da minimalizujem ove probleme? Shtimer - i kako? Probao sam to, ali trubac mi svaki C (njegov D) svira skoro 1/4 tona vise... i kad su ostali ok, ovo bezi uvis....
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|