Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-08-2008, 08:17 PM   #36
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Windows Vista

Probao sam pre godinu dana Vistu, ali neko najgore prvo izdanje 32 bita...
Sam sistem nije imao nikakve probleme da radi lepo, a onda sam instalirao sve ono sto imam na XP SP2 i probao da stvorim DAW od njega sto se pokazalo veoma uspesnim! Tada sam imao Athlon 64 3200 i 2 gb memorije i osim nekoh sitnijih bagova koji su se javljali zbog softvera pisanih za XP i "na silu" instaliranih na Vistu, pa cak i do nekih pluginova koje nisam uspeo da instaliram (Bomb Factory za Pro Tools) sve je radilo jako dobro.
Imao sam subjektivni osecaj da masina to maaalo teze podnosi, ali opet u isto vreme stabilno.
Sto se tice DAW-a, stvari su samo bile bolje. Zauzece memorije je prakticno isto kao i na XP32, ali u radu su mi pucanja zbog prepunjavanja memorije jednostavno nestala! Nisam merio koliko sam memorije koristio u nekom od tih projekata, ali te iste u XP nisam uspevao da podignem a da ne puknu.
Vistu sam optimizovao koliko god sam mogao i znao u tom momentu i to se opet pokazalo kao ok resenje.
Sto se tice procesa i zauzeca memorije, mnogi grese, Vista za razliku od XP sve drzi u svojoj memoriji i to je razlog njenom brzem radu i boljem rukovodjenju memorijom.

Kad je XP izasao od prvog dana sam ga imao na particiji i moj AMD na 900 mhz sa 512 RAM-a je to fino podnosio, a tada sam jos primetio da mi sve u njemu bolje radi, stare price o '98. su mi bile smesne u najmanju ruku, sve podseca na ono o zeleznici u Srbiji kako neko rece, ista je prica i sa Vistom sada. Da li ce to ostati Vista ili ce moda to biti neki novi sistem, ne znam, ali da je vreme XP proslo, jeste, ili u najboljem slucaju prolazi pored nas njegov poslednji vagon.

Za par dana cu instalirati Vistu SP1 kako 32, tako i 64 bita pa cu testirati rad u njima i okaciti utiske, ali verujem da ce biti vise pozitivni nego negativni.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules