Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 26-05-2008, 03:43 AM   #1
Marqes
Junior Member

Exclamation SB Audigy 4 & Microphone Recording

Imam Audigy 4 [CC00]i ACID Pro 6! setup mi je ovakav 2-3 godine, medjutim primetio sam da pri snimanju vokala ( neboj te se, niste me nigde culi : ) ACID koristi Microsoft sound maper koji snima zvuk sa malo kasnjenja i sto je bitnije ne daje mi ''input monitor'' opciju kada naoruzam traku za snimanje!!!

I ja se mislim lako cu, u ACIDu odem u Options/Preferences/Audio device(tab) i promenim Microsoft Sound Maper u Creative ASIO ili SB Audigy 4 [CC00] i ispostavi se da dobijem ''input monitor'' opciju ali ne mogu da podesim da default audio recording device bude MIC-IN nego neki razni analogni mixevi!!!

I u tome i jeste problem jer necu da u konzoli (surround mixeru u slucaju audigyja) ukljucim mikrofon da bi se cuo u acidu!!! Zeleo bi da cujem neke efekte direktno dok mi se traka snima ili je naoruzana a i da snimljen materijal ima sto manju latenciju!!!

Hvala vam za sve sto sam do sada saznao od vas a hvala i za ovo unapred i izvinite ako sam bio preopsiran, samo sam zeleo da budem sto jasniji!
Marqes is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules