Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-02-2008, 12:07 AM   #12
profa02
Junior Member

Default Re: Autorska i izvođačka prava

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
Mnogo nesto nistica u ovom postu , nesto mi to ne pije vodu donekle , iz razloga , cemu onaj protest estradnih izvodjaca pre par godina ???

koliko se secam mislim da nam je ljubazni gospodin iz sokoja kad smo registrovali pesme kod njih , rekao da se po svakom emitovanju izvodjacu dodeljuje 40 din. :S cifra je bila "okvirna" znaci izlupeta cifru kako mu se ko svidi tj padne na pamet , pa koliko onda neka radio stanica koja placa javno izvodjenje placa sokoju ??? posto vidim da ste veoma upuceni u fabulu radnje , recite slobodno , necemo spaliti zgradu sokoja niti lomiti stakla i niti praviti haos zbog 40 dinara po izvodjenu za izvodjaca

Pozdrav!
Hajdemo redom:
1. izvodjači nemaju nikakve veze sa Sokojem. Od Sokoja se naplaćuju samo autori (kompozitor, aran?er, tekstopisac)
2. koliko mi je poznato, u toku pro?le godine su dve agencije od Zavoda za intelektualnu svojinu tra?ile registraciju za za?titu prava izvođača. Izgleda da jo? ne ispunjavaju uslove za tako ne?to.
3. u Sokoju verovatno mogu da procene vrednost emitovanja pesme na osnovu proseka prihoda po pesmi u toku prethodne godine. Zvanično ni?ta neće da ka?u a mislim da je 40 din. puno za emitovanje na radio stanici. Valjda je u pitanju emitovanje na TV stanicama.
4. Nećemo spaliti zgradu...
profa02 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules