|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Kao sto rekoh "TAJNA I LEPOTA" Vocalist live 2 je u tome sto korisnik ne mora da odredjuje tonalitet!!!! ON sam prepoznaje tonalitet na osnovu akorda koji je odsviran... ne moras ti predhodno da mu zadajes tonalitet, tipa "ajd sad harmonizuj u D-mol.... a sada u F-dur......e, sad mi treba A-7....vocalist je napravljen da SAM PREPOZNA tonalitet i bez posebnog navodjenja Preko MIDI-ja ili predhodnog ukucavanja ili naznacavanja odradi harmonizaciju!!! Znaci samo ga ukljucis, odredis koji tip harmonizacije zelis i vise od toga ga ne diras! SAMO SVIRIS!!! Ako hoces da mu dodas reverb kliknes na effects pedalu jednom, kratko... neces vise reverb - kliknes na effects pedalu kratko.... to je cela filozofija. Hoces harmonizaciju, kliknes kratko, neces kliknes kratko.... prosto da ne moze prostije... Evo ti jedan nacin da to i proveris... ok. namesti live kako god zelis, a onda pevaj JEDAN ISTI ton (npr G) i menjaj akorde,menjaj tonalitete, menjaj ih kako NIKAD ne bi svirao a pritom nemoj da pritiskas pedale, samo ukljuci harmonizaciju... i videces da vocalist menja SAM pratnju tj harmonije u zavisnosti kako si mu ti zadao akordima i podesio tip (gornja terca ili kvarta, + donja terca ili kvarta + unisono sa ili bez ispravljanja!!!) Nadam se da smo se sada razumeli!!! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
A da probam protiv nauke? | File | Audio Software | 21 | 23-11-2003 02:33 PM |