Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 31-12-2007, 03:26 AM   #6
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Demo: Prophet5 rev2

hehe sine opet brijes.. kakav bre highpass.. aj daj i meni toga sto pusis, da se i ja malo napusim za novu godinu..

mislim da se ne radi toliko o otvorenosti/zatvorenosti polysixa, jer 2044 i 2040 nisu sasvim isti chipovi. bas smo jucer niksa i ja komentirali, 2044 je svakako tanja i "pristojnija" verzija originala. 2044 mi je bio fantastican na Tridentu, cak bolji nego na polysixu.. ali 2040 je sve to na n-tu potenciju, toliko organican i ziv, u raspon od "kreme" pa sve do agresive - sad mi je jasno zasto ga ljudi uvijek navode kao jedan od top tri analog filtera svih vremena, uz 12dB S.E.M i Ladder na minimoogu.. (ja bi svakako dodao i 12dB na Jupiteru8 ) moj dojam je da ovaj filter ide hebeno dalje u rezonancu nego sto to idu korgovi. selfoscilacija mi je najmuzikalnija koju sam ikad cuo. do sad su mi u tome najbolje zazvucali arp axxe, minimoog, trident i sh-2.

uostalom dodji brate pa probaj. ja cu Foster's ili Fisher..ima u Getrou

Quote:
Originally Posted by milos View Post
To za funk,electro i to ... rec je uglavnom o rev 3.
al prevario bi se. evo rogina to zna. pun k funk ploca prije 1980/81 su napravljene sa rev1/2.

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Rev 2 je toplina
to se slazem. koliko god sam pokusavao, na rev3 nisam mogao napraviti upotrebljivi mekani pad ili svileni strings. uvijek mi je pila od CEM-a prolazila van. puno je fokusiraniji i direktniji Rev3. italo, elektro, minimal cak i tehno vristi iz te sprave.. agresivan bass. rev2 u basu vise podsjeca na moog iz 70tih.. bas je komentirao Gregor Z kad ga je dosao cuti (napravicu demo ako stignem).

evo dogovoricu s Droginatorom da donese svoj Rev3 kod mene pa cemo napravit side by side.. to odavna planiramo.

Last edited by clusterchord; 31-12-2007 at 03:41 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules