|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
problem je sledeci:zelim da zadrzim pozicije dva zvucna signala u stereo polju,a pri tom hocu da jednim kontrolisem dinamiku drugog.znaci,jedan kanal je mono{'aj da ga oznacim kao "kontrolni"kanal},a drugi je stereo,i oba su malo van centra stereo baze,prvi-mono je na L-20,a drugi-stereo je na nekih L- 45 do R-20.da li u nuendu postoji neki relativno normalan nacin da se to izvede,jer ume da bude i prilicno smaranje cak i kad su dva obicna mono signala u pitanju(i to centralno panirana).vec je bilo govora i svaki plug-in trazi nesto "svoje",neki traze uvodjenje grupa,pa jedan paniran levo,drugi desno,pa u istu grupu,pa insertuj s.chain comp na grupu,pa suzavaj istu...........citava vecnost......
a ,ajde kad smo vec kod ove teme,da iskoristim priliku da priupitam nekog ko ima iskustva sa db-audioware sidechain comp-om u kratkim crtama na prostom primeru kicka i bass-a,sta da uradim da bih kick-om kontrolisao bass?(znam da je mozda glupo pitanje,ali svesno rizikujem prozivku,jer sam i na kick i na bass traku insertovao db-sidechain compressor,s'tim sto sam isti na kicku podesio send A, a na bass-u receive A ,18 dB ducking,kao sto je SandroB svojevremeno objasnio,medjutim nista se ne desava,ne znam da li da jos switchujem neki od onih prekidaca "external trig" ili "listen"?nisam pametan....) ![]() ako ima ko vremena da nesto pametno predlozi,bio bih mu zahvalan na ustedi dragog mi vremena... poz.... Last edited by milanCHE; 11-12-2007 at 06:06 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|