Ima li pomoći posustalom silikonu?
Unapred se izvinjavam ?to se javljam samo kada imam poblem, ali već nekoliko meseci radim neku autorsku emisiju na televiziju, ne spavam, radim dan i noć, bez vremena da eksplicitno pratim sva de?avanja na DAW sceni... Klasična priča gastarbajtera u sospstvenoj zemlji... Nego...
Pre nedelju dana kompjuter mi je okrenuo list, tačnije, pribli?io se svom pogovoru. Simptom, sledeći: prilikom podizanja sistema (čekam po minut, dva ili tri dok se ne pojavi BIOS prozor), kada učita RAM memoriju na dnu ekrana gde su stavke sa raznoraznim naponima, jedan od napona, mislim da pi?e vdd, obele?en je crveno, to prođe i sve ostalo vozi sasvim normalno... Podigne se Windows, nema nestabilnosti u radu, a onaj "napon" nakon restarta vi?e nije crven. Očigledno ne?to crkava, da li neko od vas pretpostavlja ?ta?
Inače, matična mi je EPOX-ova i kondenzatori su nabubreli, ?to sam svojevremeno Divineru pomenuo nakon izvesnog Threada, pa mi je skrenuta pa?nja da je to generalno mana pomenute firme, zbog čega sumnjam da je upravo motherboard. Mo?e li se to popraviti, zalečiti, ili je vreme za drugi komp.