Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 26-10-2007, 11:26 PM   #1
Ikhabot
Junior Member

Ikhabot's Avatar

Default Konfa za kucni studio.. Sta preporucujete od PC komponenti?

Kao prvo da pozdravim sve članove foruma, eksperte, entuzijaste i ostale. Imam mali problem za koji mislim da mi mo?ete mnogo pomoći jer nisam upućen u najnovija de?avanja na hardverskoj sceni. Evo ovako, pravim konfu za kućni studio i kupujem sve novo, sem zvučne karte koju imam i slu?alica koje uskoro nabavljam. Bud?et je OGRANIČEN, dakle ?to manje potro?im to bolje i u tom cilju sam napravio neku početnu konfiguraciju. AKO imate vremena pogledajte moja pitanja i pređite na brzaka konfu pa mi dajte pokoji savet ?ta bi po vama bilo bolje i zbog čega. Cene sam stavio samo okvirno prema PCBerzi HVALA SVIMA!

- Prvo, računar sam mislio sam da sklopim, kupujući komponente iz raznih firmi jer me tako izađe jeftinije.Da li je ovo dobra odluka?
- Drugo, grafika mi je skoro pa nebitna. Radim povremeno u Illustator-u i Photoshop-u i to je to. Igrice NE igram, dok bi na kompu bio XP "bez ?minke". Da li uzeti ploču sa integrisanom ili neku slabiju grafičku i koje? Grafika mora biti PCI-E naravno ako je zasebna..
- Treće konfiguraciju sam sastavljao nekoliko dana pretra?ujući net ali po?to nisam ekspert svakako da se negde potkrala i neka gre?ka. Da li biste mo?da preporučili neku drugu (jeftiniju - nikako skuplju) komponentu.
- Za monitore nemam kintu i na računaru bih radio pre svega osnovna pilot usnimavanja i ni?ta ozbiljnije jer za to nemam para trenutno, tako da bez besnih komponenti molim vas.

MONITOR - LG L204WS-SF 20.1" Wide ~ 15.043,10 194,41 ?

PLOCA - K9N NEO-F V2 ~ 48,83 ?

PROCESOR - ATHLON 64-4000BOX x2 Dual-Core AM2 ~ 58,15 ?

RAM - DDR2 2GB 800MHz GeIL? Value Dual Channel ~ 58,52 ?

HDD - WD 160GB WD1600AAJS, 8MB Cash, SATA2 ~ 46,52 ?

GRAFIKA - ???? (PCI-E)

REZAC - PIONEER DVR-112D ~ 25,85 ?

KUCISTE - Kuciste CX-1967 usb Crno ~ 20,46 ?

NAPAJANJE - Cooler Master Power Supply eXtreme ATX 380W ~ 31,34 ?

ZVUCNICI - ALTEC LANSING VS2221 ~ 43.61 ?

MIS - A4Tech X5-57D-2 UP grey ~ 7,51 ?

ZVUCNA - Line6 Toneport UX1 ~ 120e

SLUSALICE - AKG K141 STUDIO ~ 110e

HVALA SVIMA UNAPRED

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules