Quote:
Originally Posted by Ivan
svoj vss3 soft reverb ne bih menjao nikada za PCM80 ..
ali bih naravno imao oba i opet najvise koristio vss3,sigurno
|
kod PoCo i VSS3, tu je u biti granica izmedju "softverskog" i "hrdverskog" reverba blur-ana jer je algoritam iz M3000 portan 100% samo na DSP chipove koji su eto na PCI karti unutar kompa, umjesto na PCB-u u vanj kucistu. tako da u tom smislu kvalitete zvuka, meni VSS3@PoCo de facto spada u hardverski reverb.
mozda je sretnija podjela izmedju "DSP" algoritamskog reverba, sto eksternog (lex/tc/eve) sto internog (VSS3@PoCo, EMT140@UAD), i s druge strane cistog VSTi softverskog reverba, koji koristi native processing, i najcesce nije "algoritamski" kao ova prva grupa vec konvolucioni itd itd.. nema tu cvrstih granica, samo neka statistika koju nam daje praksa.
sto se tice VSS3 i PCM80, to su dva toliko razilicita sounda (imam PCM70 koji je malo prljavija varijanta 80, i Reverb4000 koji ima VSS3) , da je tesko preferirati jedan u opcenitom smislu, vec samo po pojedinim aplikacijama. opcenito je VSS3 ravan, realistican, dok je pcm70 divlji, obojen i "spacey", ali limitiraniji. npr: akusticne sintrumente, pratece, pogotovo rock bubnjeve cu sigurno stavit prije na VSS3, ali solo gitaru ili sint, ako zelim da zvuce "vece od zivota" moraju na lex itd.
@Oliver10: ma zaboravi MX seriju i MPX550. to stvarno nije dobra reprezentacija lex sounda. dok nemas love bar za MPX-1, ili jos malo vise za PCM -70 nema bas smisla. tkdj slazem se s prije navedenim, ako nemas jos koji uad ili poco ili hardverske komnpresije itd.. ovaj jedini UAD ce ti sigurno vise koristiti od jednog ma kako dobrog reverba. sad da budem kontradiktoran tom savjetu, ja sam upravo to napravio. imam 3 hw reverba, i nijedan uad ili poco, i radim sa URS i Waves za komp/eq. pa sad jbga, kome sto pase.. na kraju krajeva

.