Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-07-2007, 05:42 PM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Ana Milenkovic - Vitebsk 2007

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Sta da kazem kada i sam znas da si dobro uradio!!!
Sto se tice konstrukcije i "dramatizacije" pesme, tu ti je CISTA PETICA!!!
Ne znam kako bi to moglo 'prostorno' u smislu rasporeda korusa i modulacija bolje da se uradi. Milo mi je sto si slusao muziku koja "vredi" da se slusa, iako je danas smatraju za prevazidjenu ili kich, ali veruj mi, takva muzika NIKADA nece umreti, a pojedini danasnji moderni trendovi ITEKAKO HOCE, jer se vec vidi zasicenje i to onoliko...
Milo mi je takodje da si slusao i neke moje radove, cim ih poredis, a i tu si u pravu. Ne znam sta bih nasao kao zamerku, prakticno nista, osim jednog 'release' mesta u gudacima, i malo 'neveshte' prve modulacije, a ja bih na tvom mestu upotrebio drugi kick, ovaj je malo 'izraubovan' od strane dancera i trancera, i malcice je 'tunjav'

Klavir ti je izvanredan, harmonizacija odlicna, nazalost, na osnovu sounda sa you tube nisam mogao da nesto vise zakljucim, pa bih voleo link ka boljem soundu.
CESTITAM!!! Ima nade za nove 'klince', jedno vreme sam bio veoma sumnjicav po tom pitanju, ali ste ti i sacica drugih razvejali te moje sumnje.
Moj ti je savet da se cuvas 'populizma' i linije manjeg otpora uz koju ide i slepo sledjenje tzv "trendova' koji su samo opravdanje za amaterizam, sto kod tebe nije slucaj, na srecu...
Pozdrav, i mnogo srece u radu i opstanku
ako ti treba bilo kakva pomoc sa moje strane, jos uvek sam tu!!!
Uhhhhhh.... Sad ne znam sta da kazem...

Uvek coveku laska kada dobija pohvale, ali vasa zaista ima posebnu tezinu.

Ne znam da li je "hvala" dosta, posto me niko do sada ne nahvali ovako, ali mi trenutno ne pada nista bolje na pamet...

Ima tu propusta, naravno. I meni je jasno da je 4 dana za ovakav aranzman, usnimavanje, mixanje i mastering uzasno malo, ali vise vremena nije bilo. Bas sam pricao Idekiusu kako nisam imao fore da ponavljam gitare jer sam snimao sam, pa ukljucim snimanje i onda trcim do gluve sobe, namestam se dok ne pocne deonica. Tu onda ostanem bez stalne pozicije, tako da nisam mogao da lepim nista, vec sam odsvirao i najlonke i akustare po dva puta "iz cuga" i panovao L-R. Nisam cak ni imao vise vremena jer nam je 2 dana otislo na glavni vokal i njegovo produciranje, tj. izradu.

Sa modulacijama sam imao problem "festivalske prirode", a to je ogranicenje vremena na 3:20, tako da nisam imao prostora da to sve vodim neprimetno, niti da previse sirim pricu, kako to kod ovakvih pesama obicno jeste obicaj.

Ali ima jedna stvar kojom sam zadovoljan i koja je mozda i najbitnija. Sve vreme smo se Lejla i ja trudili da napravimo da sve zajedno zvuci muzikalno i vise smo isli na opsti utisak, nego na detalje, svesni da za tako nesto nemamo vremena. Olaksavajuca okolnost je ta sto sam ja dobar deo svoga zivota svirao klasicnu muziku i imam dosta nastupa sa simfonijskim orkestrom, pa mi je "orkestriranje" ovog tipa dosta lako. Jedino je tesko naci u semplovima odgovarajuce poteze i boje, sto sam postigao lejerovanjem razlicitih semplova iz raznih edicija orkestara. Tu ode 20 puta vise vremena nego na samu odsviranu frazu, ali bez toga ne moze.

Onaj mlitavi kick sam namerno stavio takav da bih napravio bolji kontrast sa pravim bubnjem kada se pojavi.

Hvala vam jos jednom na lepim recima i ostavljam vam link na mp3 fajl sa pesmom.

Pozdrav!

http://www.rumski.com/forum/showthre...007#post162007

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules