|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 | ||
Pro Member
|
![]()
Jeste, ali ovo je JD-990.
Quote:
Quote:
To su ti spada pod višu sintezu (kao što imamo i višu matematiku). Teoriju oko izrade takvog zvuka ili znaš ili ne znaš. Ne isplati ju se probavat, jer bi se nepotrebno mučio, a postupak nećeš naći ni u jednom manualu... Eto malo zajebancije nikad ne škodi. Na kraju krajeva, bio si mi jedan od mentora tamo davne 95-te. Nismo ja i frend (kojemu si bio rukovodioc u osnovnoj školi, heh ![]() ![]() "možeš jaje s formantima i na FS1R" i zamisli da smo recimo u tramvaju okruženi hrpom ljudi. Da stvar bude bolja, meni i onom frendu se to često dešavalo. Npr. idemo iz škole (tamo 93-ca, 94-ta) i pričamo o izradi nekog zvuka, kako ga dobit i sl. Pošto nismo imali para za sampler onda smo sve morali rješavat na JV-90. Kao što znamo taj synth je mrvicu "under powered", tako da kad složiš kick drum preko pitch envelope od 808 wavea u drum setu, onda ti ponekad taj kick "preskače". Međutim frend je skužio da kad napraviš taj kick u Patch-u (izgovara se Peč) onda ne preskače. U to vrijeme večina ljudi kod nas, pa tako i mi, kick drum smo zvali "noga". Pazi sada rečenicu (pišem fonetski): "Ej, Tomo skužio sam!!" - čuje se glasan povik u tramvaju "Staviš nogu u Peč i onda ti ne preskače!!" A škvadra okolo nas pogleda kao da smo neki bolesnici ili pervertiti. |
||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
... The Sound! | Bitch | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:42 PM |