|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#25 |
Banned
|
![]()
ha ha ha!
raspravljate se bez mene ![]() ![]() ![]() a niko da me obavjesti na p.m. nikad vam to neću oprostiti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nego, Baltazar u ovoj čorbi neće biti zaprška jer sam donekle "razapet" izmedju Šive i Ideikusa! zato ću pričati o nečemu izmedju Ja sam inače, već sam negdje pominjao, igrom slučaja, student filozofije i muzikom se bavim iz hobija tj. iz čiste ljubavi i strasti ! Apsolutno se sažem sa onima koji tvde da se za bavljenje muzikom mora znati barem nešto o muzici! Ja sam prilično atipičan primjer, ali mislim da bih mogao biti i dobar primjer za nas mladje! Naime, spoznao sam da se MORA znati nešto o muzici i principima muzike da bi se uopšte moglo nešto pričati, tako ja sa 20 godina uzimam da učim da sviram i da učim teoriju muzike. Gotovo je ne moguće "slagati" muziku bez osnovnog znanja! Moram reći da oni koji vjeruju da to mogu-precjenjuju sebe, kao što sam ja radio dok se nisam "osvjestio" i da i sami ne čuju gomilu falševa koju "slože". Da bi radio ozbiljno muziku bez i malo "teorije", moraš baš da si bogom dan, ali takvi su opet virtouzi na nekom instrumentu koji sviraju po "osjećaju" a ne slagači loopova! Mi obični smrtnici (usudiću se da govorim u množini) moramo da vježbamo i da učimo. Jedan je Mocart, wunderkid! Koji je kao što znate, kao klinac čim je uzeo da svira odsvirao melodiju perfektno bez i malo vježbanja! Kako !?---To su već neke druge stvari koje prevazilaze okvire ovog foruma i ove diskusije...i ne bih sad baš ulazio u to... Medjtim , bez uvrede bilo kome , najlakše je slagati na kompu i reći za sebe da si "wunderkid" koji je bogom dat za ta slaganja! Što se mene tiče ja sam to prelomio i priznao sebi da moram da učim , kao što su i veći od mene morali da uče! takodje, sad neću izigravati neku lažnu skromnost i reći ću da sam za ove 2-3 godine od kad učim i samog sebe iznenadio! Naučio sam kako da sagradim gotovo svaki akord , naučio sam šta bi bilo smisleno da ide uz taj i posle toga akorda, znam da sviram (na klaviru i gitari) gotovo svaku skalu i modus. Što se tiče samog sviranja, jasno je da sam da daleko od nekog majstora, ali sam vrlo blizu nekom osrednjem tezgarošu ![]() ![]() Ovo ne pričam zbog toga da bih se hvalio mojom sposobnošću da učim nove stvari i da bih se pohvalio svojim "talentom", već zbog toga da nikad nije kasno početi da se uči samo ako čovjek ima dovoljno ljubavi i istrajnosti! Uopšte nemam kompleksa što sam ovako kasno počeo da učim da sviram , naprotiv, ponosan sam na to što sam shvatio da ne znam i da treba da naučim ako želim da to što slažem na računaru liči na muziku!!! Ih! kako se lako primjeti to kad slušaš nečiju "slagalicu"!!! A sve ovo pričam zato jer je upravo to ono što treba da se radi i da je to jedino prihvatljiva budućnost muzike. To da mladi ne zapostavljaju sviranje i učenje slijepim vjerovanjem u sebe, koje, iskreno, i nema baš neki jak temelj ni oslonac! Budućnost je u spajanju "starog" i "novog". Nikuda ne vode klinci koji klikću po kompjuteru a ne znaju da odsviraju "tike-tike-takčke" ili "durmitor"!!! a što se tiče ovo priče muzika-umjetnost- pare.... ja sam već u više navrata govorio o tome i ne bih sad da se ponavljam i da smaram medjutim stvarno bih vas zamolio da pogledate ovo...ovo je jedno malo umjetničko djelo koje će reći PUNO toga upravo na ovo temu http://www.youtube.com/watch?v=saU-Bl0feSs p.s. sa šivom ne bih ulazio u bilo kakve diskusije... zamolio bih one što ove šivine priče nazivaju filozofijom ne vrijdedaju mene i moju "profesiju" ![]() ![]() peace Last edited by balthazaar; 25-04-2007 at 03:17 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Hitno potrebno!!! | Boki_R | Razno | 11 | 01-03-2008 05:50 PM |
Sta je potrebno? | Milanche_show | Audio Software | 5 | 11-01-2008 12:52 AM |
..kako se svojom muzikom probiti na zapad?.. | lesha | Razno | 13 | 08-05-2006 01:25 PM |