Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-03-2007, 02:10 PM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Windows Vista

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
a da ... winme je najsmesniji os koji sam ikada imao prilike da koristim ...
Pa Win Me ti je u sustini nabudzena 98-mica... oni su to do duse probali da prodaju kao novi OS, ali... jasno je o chemu se radi...

S' druge strane, Win 2000 i Win XP su na istom kernelu...

A sto se Viste tiche... evo kako je kod mene izgledao prelazak na XP...
Prvo sam ga instalirao i uninstalirao... nisam imao drivere za sve... modem i tako nesto... a i za moj CPU na 900 MHz i 256 ram-a (sto je tada bila super mashinica... pre njega sam imao Celeron na 667 MHz i 128 mb sd-ram) je XP bio zahtevan.. radio je, ali... tromo...

Kasnije sam presao na XP (izashao je Athlon XP i ja kupio 1600+ i 512 mb SD RAM-a, koliko se secam), ali... imao sam dual boot jer sam za muziku koristio i dalje win 98...
Radilo sve, ja bio zadovoljan... XP za net, igrice, filmove... win 98 za muziku...
Onda je izasao tada revolucionarni Cubase SX 1... instalacija je bila moguca samo u win XP (do duse bila je i neka prebudzena verzija za win 98, ali... u sustini... zakrpa). Dosli su i novi Steinberg VST-i koji nisu mogli da se instaliraju pod win 98... zatim i potreba za NTFS fajl systemom, a Win 98 radi pod FAT32 ( ma da je i tu, koliko se secam, bilo partizanskih dosetki.. )...

Nije preostalo nista drugo nego da se Win 98 brise, a da se predje na zahtevniji, ali noviji i bolji OS... tj. Win XP...

Otprilike, tako nesto ce se desavati i za Vistu... jedno po jedno... prvo driveri, pa software... novim mashinama Vista nije nikakav problem... a XP polako odlazi u istoriju, kojoj pripadaju danas i Win 98, Win 95, Win 3.11...

Last edited by idekius; 15-03-2007 at 02:26 PM.
idekius is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules