Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-02-2007, 05:45 AM   #5
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Synth Bass - pitanje !!!

sto se tice elektronske teh/dance i sl. upbeat glazbe:

sh101/mc202 agresivan, probitacan
sh09/sh2 ogroman, debeo i ubitačan.
pro one - fantastik filter, brz, flexibilan. prstavi synth pop. best of the best.

jedno vrijeme sam imao kombinaciju sh101 i sh2, i najbolje mi je bilo kad bi 101 vozio neku mid-bass liniju u XoX stilu (16tinke), dok bi sh2 ispod njega radio big bass, na kontru ili sto vec. jbn kombinacija. samo jos fali 909. 101 nije bio moj , pa sad to radim s 303. (svidja mi se trenutno twisted house - a on je pun sh2+303 kombinacije). za puno brza tempa 101 je bio bolji za bas jer je ravniji (i juno60 isto). sh-2 bi onda ispao malo pretezak i previse privlacio paznje. Juno60 i 106 su isto super za te hladnije hard baseve. 106 malo agresivniji od 60, ali 60 je brzi. i ima arpegiator. svi ti analogni rolandi od 81 - 84 su danas klasici u elektronskoj glazbi.

od novijih spravica, svidja mi se Future Retro XS. polumodularni sint, vrlo flexibilan. desktop. ima i midi, i zvuk je prilicno na tragu SH serije i takvih fokusiranih sprava. radi odlicno baseve, fx i analog drums.

sto se tice ostalih ne-tehno analog baseva, znaci toplijih, gumastijih za neki funk, lounge, space disco, RnB itd.. jebga nema puno mudrosti: moog micromoog, multimoog, moog source. od novijih: moog LP. studio electronics SE-1 ATC-X ATC-1.

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules