Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-01-2007, 04:01 AM   #17
slowstar
Pro Member

Default Re: NAMM klavijature..

Ljudi moji,
Blago vama sto ste mladi, pa ne znate kakva je katastrofa bio taj RHODES, da ne
kazem Fender...
Posle svakog cimanja se rastimuje, nejednake jacine pojedinih tonova, menja boju i kad treba i kada ne treba, tezak je NEOPISIVO (imao sam, nazalost, i stage i suitcase model) mislim da se taj suitcase jos vuce negde po radio beogradu...Osim sto mora da se stimuje, glave mu se dirke, pucaju one zicice,
(tines) gumice se zaglavljuju - sve to pricam o POTPUNO NOVOM instrumentu, takvom kakav sam doneo iz New Yorka, a za transport sta sam platio, ne smem ni da se setim, a posledice cimanja istog, kao i Hammonda C3 i leslija, danas itekako osecam (krsta)
Man'te to "idolopoklonstvo" starim instrumentima, narocito RHODES i HAMMOND, kada sada postoje zaista veoma pristojne emulacije, i narocito "Physical modelling" koji je jos bolji nego samplovi, to vam kaze matori muzicar (50+) KOJI IMA VEOMA, VEOMA BOGATO ISKUSTVO SA TIM "STARUDIJAMA"
ukljucujuci osim navedenih i Oberheim modular 4 voice, Clavinet D6, ARP 2600
(on je jos i najlaksi, ali je fuseraj do bola, i tesko se stima, mada ne tako tesko kao Mini Moog koji je bio katastrofa)...Blago vama sto zivite u "modernim vremenima" ali ne preterujte sa teorijama kako su "pravi analogni" sintovi nesto mnogo bolji nego danasnji, i slicno. Ja veoma postujem hardware sintove u odnosu na virtualne na
P.C.- ima koji svi zvuce "providno" i sterilno, ali danasnji hardware sintovi su zaista odlicni, narocito kada se malo vise "odresi kesa"...
Pozdrav svima, i sve najbolje...

Last edited by slowstar; 25-01-2007 at 04:06 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules