|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Mason
|
![]()
DSP sa UAD-a je za mene i dalje misterija...
![]() Sa jedne strane, znam da u specifikacijama ne sme da se laze... sa druge... chip koji radi na 1 GHz, sa onolickim pasivnim hladnjachicem :o ???? Malo teze... Analog Devices je nedavno izbacio 400 MHz DSP chip koji se ugradjuje u Duende, CreamWare ASB i mnoge druge nove sprave... to je ujedno, koliko znam, njihov najjachi DSP chip, a Analog Devices je jedna vrlo ozbiljna firma za DSP chipove... pored Texas Instruments, Motorole... Dakle, oni tek nedavno na 400 MHz bez aktivnog hladnjaka, a, eto, UAD-1 vec godinama cepa na 1GHz sa malim pasivnim hladnjakom... nesto tu smrdi... Da je neka firma napravila takav DSP, vec bi se pohvalila, a Universal Audio ne pravi DSP chipove, da bi to mogla da bude njihova tajna... Nesto tu zaudara na laz u specifikacijama, ili tako neku prevaru... Klokovani GPU? Neznam, ima ovde strucnijih ljudi po tom pitanju od mene, ali... neka ga je neko i svirno sa npr. 300 MHz na 1 GHz... ali... avaj ![]() Cudi me da niko na nekom matorom vrisnulom UAD-u nije skinuo hladnjak, fotografisao i zakacio fotku na net. Ja to nisam uspeo da nadjem, ali... cak i da je neko to uradio, sigurno se i dalje ne bi znalo koji je to tacno chip, jer mi neki glasovi u glavi ![]() U svakom slucaju, na osnovu hladnjaka i podataka koje znam o tome na koliko rade drugi DSP chipovi, na osnovu toga koliko je UAD stara karta itd. rekao bih da se, sto se tice clocka, radi o nekoj prevari... Sad, zbunjujuce je to kako smeju da navedu lazan podatak u specifikaciji... ![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|