Quote:
Originally Posted by Shot
Ma ima ti jedna puno laksa fora - mici malo mikrofone!!
Ako recimo imas dva s prednje strane i jedan odozada, za pocetak tom micu odozada odma kod usnimavanja ubrni fazu.
Sad prvo namjesti onaj koji ti je na samom pojacalu s prednje strane. Zatim odokativno postavi onaj drugi (isto sprijeda) di mislis da bi trebao biti. Sad ta dva signala u kompu (ili na outboardu ako si te srece) posalji na correlator. U jedan kanal correlatora posalji jedan mic na drugi kanal onaj drugi mic. Pomici poziciju drugog mica dok ti na correlatoru ne pokaze da je u pozitivnoj fazi (znaci desno od sredine). Sad tako uzmi onaj treci mic koji je otraga (vec si mu obrnuo polaritet na pultu s invertom, zar ne) i isto ga na correlatoru gledaj u odnosu na onaj prvi mic. Kad mu namjestis poziciju, to je to. Dalje je stvar estetike - jel ti pase takav zvuk ili ne. Kombiniraj. Nije uopce nenormalno potrositi i po pola sata dok se ne nadje dobar zvuk pojacala. Pa onda jos vrijeme dok se odaberu postavke na pojacalu, pickupi...
|
vidis, skontao sam prekjucer jos jednu dobru metodu
odvrnes gain na pojacalu i mikrofonskim predpojacalima (naravno, nista se ne svira na pojacalu) i onda slusas/gledas gdje se ?um najvise ponistava.
nakon toga obrnes fazu jednom mikrofonu.
Quote:
Ti korektori faza nisu to. Uvijek mi bolje zvuci kad se to vec u usnimavanju sredi dobro. A komplicirano je i obicno gitarist pocne gubit zivce nakon nekog vremena, al sta ces...
|
je, gitaristi su nestrpljive p***e!
zato ja njih posaljem u rodni kraj i istjeram vani.
uzmem lijepo Boss DD6, stavim u loop...snimim jedan đn đn riff (ili sta li se vec snimam) i pustim da loopa u nedogled