Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-12-2006, 02:56 PM   #1
Aksez2
Junior Member

Default Re: Monitori do 350 eura

Quote:
Originally Posted by Manley
pa dobro, objasni mi cemu sluze skupi monitori.

Da bi budale kupovale skupo i balavili po njima?

Pazi jedan primer:

Bio sam kod drugara u studio. On mi pokazao sta sve ima od tehnike itd. Recimo on ima jedan Tube Pre-Amp od 3000€ (Millennia STT-1 ako ti je poznat - garantovano ). Ja kuci (Studio) imam dva Tube Pre-Amp-a od 500€. Jedan Focusrite i jedan TL Auido Fatman. Ja sam tog dana kod njega snimio jednu pesmu (RAP). Nista posebno, nije ni bitno. Samo da testiram taj Channelstrip. Moj Drug ima dosta iskustva, vec godinama radi kao Sound-Engineer. I nije mu prvi put da je snimio neku pesmu preko tog Pre-Amp-a. Eto sad mi on narezao fajlovi (ne isproducirani) i izproducirani. Kvalitet Pre-Amp-a je fenomenalan. Stvarno. Kad sam ja kuci uporedio moj akapela preko tog Millennia Pre-Ampa i jedan akapela preko focusrite-a, vise mi se svidjao zvuk focusrite-a. A plus toga moram jos da dodam da smo pesmu preko mog Majk-a (Rode K2) snimili. Znaci isti uslovi. Samo drugaciji channelstrip. Dobro Soundkartica je bila druga ali, takodje i moj drug je bio odusevljen koliko dobro zvuci taj moj Focusrite. Ponavljam se - svako ima svoji ukus.
Imam ja takodje Ortaka koji je morao da kupi Manley VOXBOX. Nema tu sta. VOXBOX je stvarno High End. Znam ja to. Samo ja kazem da postoji i alternativa za mnogo manje pare a takodje dobar kvalitet.
Skoro svaki producent mora da ima sve zivo da bi okitio svoj studio. Bedara tebi deset Pre-Amp-a, 50 Expandera, 20 Mikrofona kad ti je dovoljan jedan Majk i jedan Pre-Amp itd.
Cena ne znaci jednako kvalitet. Sutra ce neko da baci majk za 20.000€ na trziste. I neko ce to da kupi. Nemora on da bude glup, ali on ce da ga ima - ti ne!

Last edited by Aksez2; 04-12-2006 at 03:00 PM.
Aksez2 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules